Dolar 32,2613
Euro 34,7399
Altın 2.399,11
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Tokyo’da Yolcu Uçağı Alev Aldı

Tokyo’da Yolcu Uçağı Alev Aldı
2 Ocak 2024 23:57
1.127

Japonya Havayolları, Airbus A350 uçağında bulunan 379 kişinin tamamının tahliye edildiğini açıkladı…

Tokyo’nun Haneda Havalimanı’nda bir yolcu uçağı pistte alev aldı. Japonya Sahil Güvenliği, uçaklarından birinin alev almadan kısa bir süre önce Japan Airlines’a ait Airbus A350 ile çarpıştığını doğruladı.

Havayolu şirketi, yangın çıktığında 516 sefer sayılı uçakta 367 yolcu ve 12 mürettebat bulunduğunu açıkladı. Yolcuların tamamı tahliye edilirken, şu ana kadar herhangi bir yaralanma vakası rapor edilmedi.

Japonya Sahil Güvenliği, yolcu uçağıyla çarpışan sabit kanatlı bir uçakta altı mürettebat bulunduğunu söyledi. Tokyo Büyükşehir Emniyet Müdürlüğü daha sonra bu kişilerden beşinin öldüğünü, bir kişinin de ağır yaralandığını doğruladı.

Airbus A350, Salı günü yerel saatle akşam 6 sularında yangın çıktığında bir iç hat uçuşu gerçekleştiriyordu.

NHK, uçağı saran alevlerle mücadele eden birkaç itfaiye aracını gösterdi. Yangın ve yoğun siyah duman pencerelerden ve çıkışlardan dışarı çıkarken görülebiliyordu.

Haneda Havalimanı yetkililerine göre, tüm pistler yerel saatle akşam 6 civarından beri kapalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.