Dolar 32,4968
Euro 34,7913
Altın 2.436,90
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 19°C

Trafikte Bayram Yoğunluğu

Trafikte Bayram Yoğunluğu
13 Nisan 2024 22:23
2.508

Trafiğe takılmamak için 1 gün önce yola çıktılar, ancak yine de yavaş yavaş ilerlemek zorunda kaldılar. Bayram tatilini memleketleri ya da tatil beldelerinde geçirenlerin bir kısmı dönüş yolculuğunu sürdürüyor.

9 günlük Ramazan bayramı tatilinde Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu yollardaydı.

Günü birlik tatilcilerin de etkisiyle, Tekirdağ-İstanbul karayolunda, trafik yer yer durma noktasına geldi.

Ege Bölgesi ve Çanakkale istikametinden İstanbul istikametine geçiş yapmak isteyen sürücüler Tekirdağ d-100 karayolunu kullandı. Sabah saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu hat safhaya çıktı.

Kilit kavşakta bayram yoğunluğu

“Kilit kavşak” olarak adlandırılan, 43 ilin geçiş noktasındaki Kırıkkale’de, bayram tatili dönüşündeki yoğunluk bugün de artarak sürüyor.

Ramazan Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşlar, dönüş yolculuğunda Kırıkkale’de uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri kara yolunda yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle sürücüler güçlükle ilerlerken, polis ekipleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları ekipleri de ulaşımın normal seyretmesi amacıyla Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşaklarda tedbirler aldı. Kara yolundaki trafik yoğunluğunun yarın daha da artması bekleniyor.

70 kilometrelik araç kuyruğu

İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan ve 21 ilin geçiş noktası olan Karabük’ün Kemikli rampalarında tek yönlü olarak bayram yoğunluğu yaşanıyor. Çerkeş’ten Gerede gişelerine kadar yaklaşık 70 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Marmaraereğlisi, Yenice, Yeniçiftlik, Sultanköy kesimleri, trafiğin yoğunlaştığı yerler oldu.

Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde ise korkulan olmadı. Yer yer yoğunluk yaşansa da, trafik genel olarak akıcı seyretti.

Kara yolu yerine deniz yolunu tercih edenler de vardı. Özellikle Yalova’daki iskelelerde, her yıl yaşanılan yoğunluk henüz kendini göstermedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.