Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C

Troya-Assos Tünelleri Açıldı

Troya-Assos Tünelleri Açıldı
11 Ekim 2022 21:57
105

TROYA-ASSOS TÜNELLERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN CANLI BAĞLANTISI İLE AÇILDI
Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünelleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımıyla hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Assos ve Troya Tünelleri sayesinde; onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları’nı sürücülerin “korkulu rüyası” olmaktan çıkardıklarını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünellerinin hizmete açılışında konuştu. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, 18 Mart 2022’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle milletin hizmetine sunulan Malkara Çanakkale Otoyolu ve tüm dünyaya Türk mühendisliğinin kabiliyetini gösteren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün eser siyasetinin en önemlilerinden olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Bugüne kadar, halkımızın teveccühüne de mazhar olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 7 aylık sürede yaklaşık 1,5 milyon araç kullandı. Bugün de 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Ege’ye ve Akdeniz’e açılan kapısı Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünellerini hizmete açmanın gururunu ve sevincini paylaşıyoruz. Çanakkale’yi İzmir ve Balıkesir’e bağlayan karayolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde hayata geçirdiğimiz bu proje; Marmara ve Ege Bölgesi’nin lojistik karayolu altyapısını oldukça güçlendirecektir” dedi.

KAZ DAĞLARI’NI SÜRÜCÜLERİN “KORKULU RÜYASI” OLMAKTAN ÇIKARDIK

Assos ve Troya tünelleri sayesinde; onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları’nı sürücülerin “korkulu rüyası” olmaktan çıkardıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Ayrıca, 50 Bin fidan dikerek bölgenin habitatına ek bir fayda sağladık. 2 Ekim’de önemli bir yatırımımız olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nu teşriflerinizle açtık. 15 Ekim Cumartesi günü de yine vizyon projelerimizden biri olan; 29 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu’nu Diyarbakır’ımıza kazandıracağız. Liderliğinizde planladığımız eserlerimizi art arda hayata geçirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.