Dolar 32,2482
Euro 34,6832
Altın 2.394,35
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Trump 500 Milyon Dolarlık Dava Açtı

Trump 500 Milyon Dolarlık Dava Açtı
13 Nisan 2023 21:08
137

Eski ABD başkanı, avukat-müvekkil gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla eski avukatı Michael Cohen’in peşine düşüyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski avukatının kendisi hakkında yalanlar yayarak ve sözleşmeden ve yasal olarak gizli tutması gereken gizli bilgileri ifşa ederek itibarını zedelediğini söyleyerek Michael Cohen’e 500 milyon dolardan fazla tazminat davası açtı.

Çarşamba günü Miami’deki ABD Bölge Mahkemesinde açılan dava, Cohen’i avukat-müvekkil gizliliğini ihlal etmekle ve bir gizlilik anlaşmasını “kötü niyetle ve tamamen kendi çıkarına hizmet etmekle” ihlal etmekle suçluyor.

Dosyalama, Trump’ın New York City’de 34 maddelik bir suç duyurusunda tutuklanmasından bir hafta sonra gerçekleşti.

Dava iddialarına göre Cohen, Trump’ın avukatı olarak güvene dayalı görevini ve gizlilik anlaşmasını ihlal etmeye 2018’de vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık ve kampanya finansmanı ihlalleriyle ilgili federal suçlamalarla karşı karşıya kaldığı sırada başladı. Dosyalama, en korkunç ihlallerin Cohen’in iki kitabında ve podcastinde meydana geldiğini söyledi. Ayrıca, Trump’ı ırkçı olmakla suçlayarak ve kovuşturmayı savuşturmak için devlet sırlarını Amerika’nın düşmanlarına devredebileceğini öne sürerek birden fazla medyaya çıktı.

Dava, Cohen’in kendisini haksız yere zenginleştirmek için Trump hakkında içeriden bilgi ve çok sayıda kışkırtıcı ve yanlış beyan kullandığını iddia etti. Ayrıca, bir Trump çalışanı olarak masraflarını abarttığı ve hayali maliyetler olarak 74.000 $ iddia ettiği iddia edildi.

Cohen’in Trump adına porno yıldızı Stormy Daniels’a yaptığı iddia edilen 130 bin dolarlık sus payı ödemesi, eski başkana karşı açılan New York ceza davasının merkezinde yer alıyor. Savcılar, Trump’ın maliyeti yasal bir gider olarak yanlış bir şekilde bildirdiğini iddia ediyor. Trump’ın davası, Cohen’in Daniels’ın milyarder emlak kralıyla ilişkisi olduğu iddiaları hakkında sessiz kalması için kendi başına ödeme yapmaya karar verdiğini iddia etti. Trump, Cohen’in yasal tavsiyesine güvendiğini ve ailesini Daniels’ın kötü niyetli ve asılsız iddialarından koruma arzusuyla hareket ettiğini söyledi.

Cohen, bu ayın başlarında CBS News’e Trump aleyhindeki iddianamenin hesap verebilirlikle ilgili olduğunu söyledi. Donald Trump’ın kirli işlerinden sorumlu tutulmamalıyım dedi. Eski cumhurbaşkanının ve yörüngesindekilerin hesap vermesi gerektiğini, çünkü demokrasiyi kurtardığını ve koruduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.