Dolar 32,5804
Euro 35,0490
Altın 2.458,51
BİST 9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Trump; ABD Ekonomisi Çöküyor

Trump; ABD Ekonomisi Çöküyor
17 Nisan 2023 20:49
1.511

Eski başkan, Amerika’nın düşüşte olan “başarısız bir ulus” olduğunu söyledi…

Eski ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Indiana eyaletinde Ulusal Tüfek Derneği (NRA) toplantısında yaptığı konuşmada, Amerika ve ekonomisinin Washington’un dünyadaki konumunu baltalayabilecek büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Trump, 2024 başkanlık kampanyası hedeflerinden bahsederken, Biden yönetiminin ülkeyi hem dış hem de iç politikalarıyla çöküşün eşiğine getirdiğini iddia etti.

“ABD bir karmaşa. Ekonomimiz çöküyor, enflasyon kontrolden çıktı” dedi. ABD dolarının da çöktüğünü iddia etti ve Amerikan para biriminin yakında artık dünya standardı olmayacağını da sözlerine ekledi. Trump, geçen Cuma günü Indianapolis’te düzenlenen NRA toplantısında yaptığı konuşmada, bunun Washington’ın 200 yıldaki en büyük yenilgisi anlamına geleceğini ve sadece birkaç yıl önce düşünülemez olduğunu söyledi.

Biden yönetiminin dış politika alanındaki başarısızlıklarının Rusya’nın Çin ile güçlerini birleştirmesine yol açtığını söyleyen eski cumhurbaşkanı, İran ve Kuzey Kore ile birlikte Moskova ve Pekin’in artık tehditkar ve yıkıcı bir koalisyon oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Trump’a göre mevcut yönetim, kastettiği eski liderleri belirtmese de, ABD’ye ülke tarihindeki en kötü beş başkandan daha fazla zarar verdi.

Biz başarısız bir milletiz, düşüşte bir milletiz.

2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi aday olma niyetini doğrulayan Trump, seçilirse “Amerika’yı yeniden büyük yapma” sözü verdi. Bununla birlikte, kampanya finansmanıyla ilgili bir ceza davası da dahil olmak üzere birçok yasal soruna saplanmış durumda.

Cuma günkü konuşmasında Trump, bu kovuşturmayı defalarca Demokratların kışkırttığı seçim müdahalesi olarak nitelendirdi ve yasal sorunlarının Beyaz Saray’a dönme hedefini rayından çıkarmayacağını savunuyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

  1. דירות דיסקרטיות באשקלון dedi ki:

    Very nice post. I definitely appreciate this site. Stick with it!