Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Trump New York’ta Gözaltında

Trump New York’ta Gözaltında
4 Nisan 2023 21:33

Eski ABD başkanı, “siyasi güdümlü” suçlamalarla yüzleşmek için Manhattan’daki bir adliyeye girdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, tutuklanmak ve avukatlarının New York Demokrat Alvin Bragg tarafından siyasi amaçlı bir “cadı avı” olarak kınadığı bir dizi suçlamayla karşı karşıya kalmak üzere Salı öğleden sonra Manhattan Bölge Savcılığı’na geldi.

Suçlamaların varlığı geçen Cuma günü basına sızdırıldı ve Pazartesi günü daha fazla ayrıntı sızdırıldı, bu da Bragg’ın kendisine ödendiği bildirilen “sessiz para” ile ilgili iş kayıtlarını tahrif ettiği iddia edilen “suç” nedeniyle 45. başkanın peşine düştüğünü gösteriyor.

Federal savcılar davayı takip etmeyi reddetti ve çok sayıda hukuk bilimcisi, suçlamaların en iyi ihtimalle bir kabahat kampanyası ihlali anlamına geldiğini savundu. Hillary Clinton, Trump’ı Rusya ile bağları olmakla suçlayan bir dizi uydurma olan kötü şöhretli “Steele dosyasını” finanse etme konusunda tam olarak aynı ihlal için para cezası ödedi.

Trump, iddianameyi tamamen siyasi olmakla suçladı. Florida Valisi Ron DeSantis, siyasallaştırılmış New York tutuklama emrini yerine getirmeyebileceğini söylese de, Trump Pazartesi günü Mar-a-Lago’daki evinden New York’a uçmaya ve Salı günü teslim olmaya karar verdi.

Birden fazla medya kuruluşunun beklentilerinin aksine, kameraların önünde kelepçelenmedi veya “suçlu yürümedi”. Eski başkan bir konvoyla geldi ve yanında Gizli Servis koruma ekibiyle birlikte ofis binasına girdi.

İddianame, 2024 seçimlerinde de yarışan Trump’a desteği harekete geçirdi. Milyonlarca kampanya fonu topladığı bildirildi. Binlerce kişi, konvoyunun havaalanına hareket ettiğini görmek için Mar-a-Lago’nun dışında toplanırken, yüzlerce destekçi desteklerini göstermek için Manhattan’daki Trump Tower’ın dışında toplandı. Bir polis kordonu, New York taraftarlarını Trump’ın iddianamesini kutlamak için toplanan Demokrat yanlısı protestoculardan ayırdı.

YORUMLAR

  1. TleosknvRJUMZN dedi ki:

    Sadece göz altında çünkü tekrar seçilme ihtimalini zayıflamak isteyen siyasiler var.