Dolar 32,2613
Euro 34,6813
Altın 2.403,99
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Trump’ın Müttefiki Seçimlere Müdahale Davasında Suçunu Kabul Etti

Trump’ın Müttefiki Seçimlere Müdahale Davasında Suçunu Kabul Etti
30 Eylül 2023 17:27
1.299

Scott Hall, Georgia’daki davada savunma pazarlığı yapan ilk sanık oldu…

Eski bir Cumhuriyetçi anket gözlemcisi ve Donald Trump destekçisi olan Georgia’lı kefalet memuru Scott Hall, eski başkanın 2020 seçimlerinde eyalette uğradığı yenilgiyi tersine çevirmek için plan yaptığı iddiasıyla ilgili beş kabahat suçlamasını kabul etti.

Hall, Cuma günü Atlanta’daki Fulton County Bölge Mahkemesi’nde savcılarla yaptığı anlaşma uyarınca, kendisine yöneltilen ağır suçlamalar nedeniyle hapis yatmaktan kurtulacağını söyledi. Hall, eski başkanla suçlanan 18 Georgia’lı sanık arasında savunma anlaşmasına varan ilk Trump destekçisi oldu. Kanıtları, bölge savcısının ekibine, suç ortağı olduğu iddia edilen kişilere karşı mahkumiyet kararı almalarında yardımcı olabilir.

Cuma günü yapılan savunma duruşması sırasında savcı Hall’a, suçlandığı ilk iddianameyle ilgili olarak sanıkların duruşmaları da dahil olmak üzere gelecekteki mahkeme süreçlerinde doğru ifade vermesini gerektiren şartlı tahliye anlaşmasının şartlarını anlayıp anlamadığını sordu. Hall kesin bir “Evet, hanımefendi” cevabını verdi.
İtiraf anlaşması, Hall’un beş yıl gözetim altında tutulmasını, 5.000 sterlin para cezası ödemesini, 200 saat kamu hizmeti yapmasını ve Kasım 2020 seçimlerini bozmaya çalıştığı için devletten özür dilemesini gerektiriyor. Savcılar Hall’un ifadesini Trump’ın avukatı Sidney Powell da dahil olmak üzere diğer Trump sanıklarına ve muhtemelen eski başkana karşı kullanmayı planlıyor.

Hall’un Georgia eyaletindeki Coffee County’de oy verme makinelerine yasadışı erişim planına katıldığı iddia ediliyor. Kendisine yöneltilen ilk suçlamalar seçim sahtekarlığı yapmak, devleti dolandırmak ve bilgisayar hırsızlığı yapmak için komplo kurmaktan ibaretti. Bir seçimin yürütülmesine müdahale etmek için komplo kurmakla ilgili beş kabahat suçlamasını da itiraf etmiştir.

Geçtiğimiz ayın ikinci yarısında Trump, Georgia’da kendisine yöneltilen komplo suçlamalarını reddetti. İddianamenin, Başkan Joe Biden’ın destekçileri tarafından 2024 başkanlık seçimlerini kazanmasını engellemeye yönelik bir girişim olduğunu ileri sürdü. Şu anda Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 adaylığı için yapılan anketlerde önde gidiyor.

Perşembe günü, Trump adına hareket eden avukatlar, Gürcistan’daki davasını federal bir mahkemeye taşımaya çalışmayacağını teyit eden yasal bir belge sundu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.