Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C

Türk Hilali Parlıyor

Türk Hilali Parlıyor
14 Eylül 2023 23:13
1.587

“Türk hilali parlıyor.” Bu cümleler İsviçre gazetesi NZZ’e ait. Gazete, Fransa’nın bölgede gittikçe zayıflamasının Türkiye için fırsat olduğunu yazdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın Seul ziyareti de Güney Kore basınında. Bu ziyaret, “Türkiye cazip bir yatırım destinasyonu” başlığı ile manşete taşındı.

Türkiye dünya basınının gündeminde yer alıyor.

İsviçre gazetesi NZZ, Afrika’daki son dönemde yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı.

Türkiye’nin bölgede yükselen gücünü inceledi.

“Sahel’de Türk hilali parlıyor” ifadelerine yer verilen haberde, Fransa’nın bölgede gücünü kaybettiği vurgulandı ve durumun Türkiye için yeni fırsatlar sunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika’ya yaptığı çok sayıda ziyaret hatırlatılan haberde Türkiye’nin Afrika’da yumuşak güç olma rolünün altı çizildi.

Ayrıca Türkiye’nin batılı ülkelerden farklı olarak Afrika ile eşit ortaklık temeline dayanan bir ilişki inşa ettiğine dikkat çekildi.

“85 milyonluk Türkiye cazip bir yatırım destinasyonu”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın Güney Kore’nin başkenti Seul’deki temasları da Güney Kore basınında geniş yer buldu.

Maekyung gazetesi, Kacır’ın 24’üncü Dünya Bilgi Forumu ziyareti dolayısıyla Türk ekonomisini değerlendirdi.

Gazete haberini “85 milyon nüfuslu Türkiye cazip bir yatırım destinasyonu” başlığı ile okuyucularına duyurdu.

Gazete, Türkiye’nin “esnek iş politikaları, nitelikli iş gücü ve jeopolitik konumu ile yatırımcı dostu ortam” sağladığını yazdı.

Türkiye’nin AB’nin yeni karbon düzenlemelerine yanıt verecek planlar üzerinde çalıştığı vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.