Dolar 32,4568
Euro 34,8038
Altın 2.478,54
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Türkiye ile İsrail Arasındaki Karşılıklı Temaslar Arttı

Türkiye ile İsrail Arasındaki Karşılıklı Temaslar Arttı
20 Ekim 2022 00:20
149

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Orna Barbivai ile görüştü. Toplantıda ekonomik alandaki ilişkiler ele alındı.

Türkiye ile İsrail arasındaki karşılıklı temas trafiği kapsamında iki ülke liderleri ve dışişleri bakanlarının bir araya gelmelerinin ardından en üst düzey görüşme niteliğindeki toplantı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

e85990a5 6653 4b51 8a2c 90411b8c155d 1 Life Haber Ajansı

Sanayi ve teknoloji başta olmak üzere ekonomik alanda ilişkileri güçlendirecek konuların ele alındığı toplantıda, teknoparklar, AR-GE ve Avrupa Birliği programlarına başvurularda iş birliği konuları görüşüldü.

Bakan Varank’ın İsrailli mevkidaşı Barbivai ikili görüşmesinin ardından, heyetler arası toplantı düzenlendi. Görüşmede, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian ile İsrail Ticaret Temsilcisi Ohad Cohen de yer alırken Türk heyetinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal hazır bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.