Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Türkiye, Yapay Zeka Küresel Ortaklığına Üye Oldu

Türkiye, Yapay Zeka Küresel Ortaklığına Üye Oldu
25 Kasım 2022 00:19
141

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Yapay Zekâ Küresel Ortaklığı’na (Global Partnership on AI – GPAI) üye olduğunu açıkladı. Bakanlığının bütçesi üzerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Bakan Varank, “Bugün itibarıyla yapay zekâ çalışmalarında önemli bir referans noktası olan Yapay Zekâ Küresel Ortaklığının üyesi olduk.” dedi.

KARAR TOKYO’DA ÇIKTI

Türkiye’nin GPAI’ya üyelik başvurusu, 22 Kasım 2022’de Tokyo’da düzenlenen GPAI Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda görüşülerek onaylandı. GPAI, yapay zekâyla ilgili öncelikli araştırmaları ve uygulamalı faaliyetleri destekleyerek yapay zekâ çalışmalarında teori ve uygulama arasındaki boşluğu kapatmayı hedefliyor.

29 ÜYE VAR

Sekretaryası, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu OECD’nin yaptığı GPAI, kamu, özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getiriyor. Çok disiplinli araştırmaların geliştirilmesinde ve yapay zekâ uygulamalarındaki odak noktalarının belirlenmesinde yönlendirici bir mekanizma olan GPAI’da Türkiye ile birlikte 29 ülke üye olarak yer alıyor.

GÜVENİLİR YAPAY ZEKA

Türkiye, GPAI üyeliği ile yapay zekânın sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılmasına yönelik sürdürülen uluslararası iş birliğine katma değer sağlayacak. Güvenilir yapay zekâ, veri yönetimi, mesleklerin geleceği, yenilik ve ticarileştirme alanlarında gerçekleştirilen çalışmaların bir paydaşı olarak yer alacak.

ULUSAL HEDEFLERE KATKI

GPAI çalışmaları da Türkiye’nin Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’nde belirlenen hedeflere ulaşmak için gerçekleştirdiği faaliyetlere katkı verecek.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.