Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C

Türkiye Yoksa Biz de Yokuz

Türkiye Yoksa Biz de Yokuz
4 Ekim 2023 22:34
1.029

Azerbaycan Türkiye’nin katılımı konusunda ısrar ederken Almanya ve Fransa buna şiddetle karşı çıktı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Perşembe günü İspanya’nın Granada kentinde yapılacak olan ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile AB, Fransa ve Almanya’dan liderlerin katılması beklenen Karabağ çözümüne ilişkin toplantıya katılmayı reddetti.

Azerbaycan haber ajansları Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde, Azerbaycan’ın Türkiye’nin de katılımı konusunda ısrarcı olduğunu ancak Almanya ve Fransa’nın buna şiddetle karşı çıktığını duyurdu.

Bakü, Fransız yetkililerin Ermeni yanlısı açıklamaları, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna’nın Ermenistan’a yaptığı ziyaret, silah ve mühimmat tedarikine ilişkin açıklamalar ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Azerbaycan’a yönelik suçlamalarının ardından bu formatta müzakerelere katılmaya gerek görmediğini söyledi.

Granada toplantısına katılmayı planlamıyorlar

‘Azerbaycan’ın böyle bir formata ihtiyacı yok. Bakü, bölgenin sorunlarını bölgeden uzak ülkelerle tartışmaya gerek görmüyor’ dedi.

Karabağ meselesinin bölge içinde tartışılması ve çözülmesi gerektiği ve AB-Azerbaycan-Ermenistan diyaloğunun eski üçlü formatının yeniden canlandırılması halinde Azerbaycan’ın da katılabileceği öne sürüldü.

Raporlarda, Fransa’nın katıldığı herhangi bir formatın Azerbaycan için kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Azerbaycan ordusu bölgede anayasal düzeni tesis etmek amacıyla 19 Eylül’de Karabağ’da terörle mücadele operasyonu başlattı.

Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçleri 24 saat süren operasyonun ardından teslim oldu.

Operasyonun ardından bölgede tam egemenlik kuran Azerbaycan, Ermeni nüfusa Azerbaycan toplumunun bir parçası olma çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.