Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Twitter, Antifa bağlantılı radikal hesapları çökertiyor

Twitter, Antifa bağlantılı radikal hesapları çökertiyor
28 Kasım 2022 21:52
145

Kendilerini anarşist olarak tanımlayanlar, ABD’deki Tesla lokasyonlarında “eylem” çağrısı yaparak yanıt verdiler.

Elon Musk’ın şiddeti kışkırtmaya karşı tavır almaya karar vermesinin ardından, Antifa’ya bağlı bazı önde gelen hesaplar, platformun hizmet şartlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle hafta sonu Twitter tarafından askıya alındı.

Milyarder geçen hafta 119 milyon takipçisine, Musk’ın “1 numaralı öncelik” olarak tanımladığı çocuk istismarını ortadan kaldırmak dışında Twitter’ın acilen ele alması gereken sorunları sordu .

Gazeteci Andy Ngo, “isyanları teşvik etmek, şiddet içeren suçların nasıl işleneceğine dair ipuçları vermek, ifşa etmek” ve insanlara ve aile üyelerine saldırı çağrısında bulunmalarına rağmen platformda faaliyet göstermeye devam eden radikal Antifa hesaplarına dikkat çekti .

Musk, “Şiddete teşvik hesabın askıya alınmasıyla sonuçlanacaktır” diyerek yanıt verdi ve Twitter’ın kurallarını açık bir şekilde ihlal etmesine rağmen şimdiye kadar herhangi bir işlem yapmamasını “çok endişe verici” olarak nitelendirdi.

Cuma günü, Ngo’nun “militanları şiddete doğru radikalleştirmek” için propaganda ve eğitim materyalleri yayarak “IŞİD gibi çalıştığını” iddia ettiği kötü şöhretli CrimethInc grubu da dahil olmak üzere Antifa’ya bağlı birkaç hesabın platforma erişimi engellendi .

Grup, 2020 Black Lives Matter isyanlarıyla yakından bağlantılı ve hatta 2020 başkanlık seçimleri öncesinde moda tavsiyesi, polis silahlarından kaynaklanan yaygın yaralanmalar için ilk yardım ve yaprak üfleyicilerin, lazerin en iyi nasıl kullanılacağına dair talimatları içeren kapsamlı bir eylem stratejisi kılavuzu yayınladı. işaretçiler, kalkanlar ve miğferler.

Antifa, askıya alınmalarına, Ngo’ya atıfta bulunarak “aşırı sağcı bir trol” çağrısıyla yasaklandıklarını söyleyen bir açıklamayla yanıt verdi ve “on dört yıllık Twitter yönetimi boyunca hiçbir zaman askıya alınmadıklarını veya bir uyarı almadıklarını” ekledi .

O günün ilerleyen saatlerinde Portland, Oregon’daki bir Antifa aktivisti, ABD’deki Tesla bayilerine “eylem” çağrısında bulundu ve “faşist Elon Musk’ın tarihte faşistler ve beyaz üstünlüğü ile aynı çizgide olan tarafını seçtiğini” iddia etti. Tweet’e yanan bir arabanın fotoğrafı eşlik etti. Başka bir tweet, Tesla tesislerinin ve konumlarının bir listesini verdi. Hesap o zamandan beri askıya alındı.

Musk, Twitter’ı devralmasından bu yana binlerce çalışanı işten çıkardığı için eleştirildi ve bazıları platformun artık sözde “nefret söylemi” ve aşırı sağcılık için bir yuva haline geldiğini iddia etti.

Ancak milyarder, şirketinin şiddet içeren içeriği izlemeye devam etmesi konusunda ısrar etti ve açık şiddet çağrılarına veya kanunları çiğneyen diğer gönderilere asla izin vermeyecek. Musk , “Twitter barışçıl görüş alışverişi için bir forum olacak” diye yazdı ve işten çıkarmalara rağmen sitedeki gerçek nefret dolu yorum oranının artık devralınmadan öncekinden daha düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.