Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Açık
Samsun
19°C
Açık
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Uçakta İsyan: Acil Çıkış Kapısını Açıp Kanada Çıktı!

Uçakta İsyan: Acil Çıkış Kapısını Açıp Kanada Çıktı!
29 Ocak 2024 09:57
1.163

Mexico City havaalanında dört saatlik bir gecikmenin ardından içinde bulunduğu uçağın acil çıkış kapısını açan ve kanada yürüyen öfkeli bir adam polis tarafından tutuklandı.

Havaalanı yetkilileri, Perşembe günü Guatemala’ya giden AeroMexico uçağının Mexico City Uluslararası Havaalanı’nda park halinde kalkış için beklerken yolculardan birinin uçaktan çıktığını doğrularken olayın uçağı ya da içindeki yolcuları etkilemediğini açıkladı.

YOLCULARDAN ORTAK AÇIKLAMA: HAYATIMIZI KURTARDI
İsyan çıkaran adam polis tarafından tutuklansa da uçağın diğer yolcuları yazılı bir açıklama yaparak adama destek verdiler. Havayolu şirketinin kendilerini dört saat boyunca havalandırma ve su olmadan uçağın içinde beklettiğini belirten yolcular adamın herkesin desteği ile bu hareketi gerçekleştirdiğini açıkladılar.

İnternette yayınlanan açıklamada uzun süren gecikmenin yolcuların hayatını tehlikeye sokan koşullar oluşturduğu belirtildi ve adamın yolcuların hayatını kurtardığı vurgulandı.

ABD’li NewYorkPost gazetesi uçakta yer alan 77 yolcunun tamamının adamı desteklediğine dikkat çekti ve not defteri kağıdına el yazısı ile yazılan bildiride hepsinin imzasının olduğunu yazdı.

5 SAATE YAKIN RÖTAR! RAPOR ORTAYA ÇIKTI
Havaalanına sunulan bir başka rapor da yolcuların şikayetlerini doğruluyor. Rapora göre saat 11:37 civarında AM672 sefer sayılı uçuşun yolcuları hoşnutsuzluklarını uçuş ekibine bildirdiler. Uçağın 08:45’de kalkması planlanıyordu ancak bakım uyarısı nedeni ile kaptan geri dönmek zorunda kaldı.

Raporda, “Yolcular mutsuzdu ve içlerinden biri acil durum kapısını açıp kanattan dışarı çıktı. Bu olay uçağın değiştirilmesini gerektirdi.” denildi.

Uçuş takip siteleri de AM672 sefer sayılı Guatemala City uçuşunun Perşembe günü 4 saat 56 dakika rötar yaptığını doğruladı.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ
Öte yandan uçağın içinden çekilen görüntüler sosyal medya sitelerine düştü. Görüntülerde yolcuların sıcaktan bunaldığı, uçuş ekibinden su istediği görülüyor.

Adamın hala gözaltında olup olmadığı ya da herhangi bir suçlamayla karşı karşıya olup olmadığı belli değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.