Dolar 32,5974
Euro 34,7498
Altın 2.498,51
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Ukrayna İçişleri Bakanı Helikopter Kazasında Öldü

Ukrayna İçişleri Bakanı Helikopter Kazasında Öldü
18 Ocak 2023 20:15
121

Polise göre, Kiev dışındaki yerleşim bölgesine düşen uçakta ölen en az 18 kişi arasındaydı…

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky, polisin çarşamba günü, içinde seyahat ettiği bir helikopterin Kiev yakınlarındaki Brovary kasabasında bir yerleşim bölgesine düşmesinin ardından öldüğünü doğruladı.

Kiev Bölgesi Askeri İdaresi başkanı Aleksey Kuleba, Telegram’a yazdığı yazıda, olayda üçü çocuk en az 18 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Kuleba’ya göre, 10’u çocuk 22 kişi de yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna Ulusal Polisi başkanı Igor Klimenko’ya göre, ölenlerden dokuzu Monastyrsky, yardımcısı Evgeny Yenin ve diğer üst düzey İçişleri Bakanlığı yetkililerini taşıyan helikopterde bulunuyordu. Yetkili, talihsiz uçağın Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığına ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Helikopter, Kiev’in yaklaşık sekiz kilometre kuzeydoğusunda bulunan yaklaşık 110.000 nüfuslu bir kasaba olan Brovary’de bir anaokulu ve bir apartmanın yakınına düştü.

Kazadan sonra anaokulu kompleksini harap eden büyük bir yangın çıktığında, itfaiyeciler olay yerine konuşlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı, ekipman arızası, güvenlik kurallarının ihlali ve sabotaj da dahil olmak üzere kazanın birkaç olası nedenini araştırdığını söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü, olayla ilgili soruşturmanın en az birkaç hafta süreceğine ve buna neyin sebep olduğu hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğuna dikkat çekti. Ayrıca düşen helikopterin Fransız yapımı olduğunu söyledi.

42 yaşındaki Monastyrsky, Ağustos 2019’dan beri Ukrayna İçişleri Bakanı. Aynı yılın başlarındaki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında, eski avukat, Vladimir Zelensky’nin ekibinde kanun uygulama reformu konusunda uzman olarak tanıtılmıştı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.