Dolar 32,5553
Euro 34,9632
Altın 2.457,65
BİST 9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ukrayna’da Vurulan Hedefler Askeri Potansiyelle Bağlantılı

Ukrayna’da Vurulan Hedefler Askeri Potansiyelle Bağlantılı
25 Kasım 2022 00:01
159

Dmitry Peskov’un iddiası, Kiev’den BM Güvenlik Konseyi’ne yapılan iddiaları takip ediyor

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin suçlamalarını reddederek, Rus ordusunun Ukrayna’daki operasyonu sırasında sivil altyapıyı hedef almadığını söyledi.

Peskov Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte , “Daha önce sivil bölgelere herhangi bir saldırı olmadı ve şimdi de yok” dedi ve Rus kuvvetlerinin yalnızca “Ukrayna’nın askeri potansiyeliyle doğrudan veya dolaylı olarak ilgili hedefleri” vurduğunu da sözlerine ekledi.

Peskov’un yorumu, Zelensky’nin BM Güvenlik Konseyi’ndeki video adresinde Moskova’yı Kiev yakınlarındaki Vyshgorod gibi yerlerde sivil altyapıyı bombalayarak ve ülke çapında elektrik kesintilerine neden olarak Ukrayna’yı “terörize etmekle” suçlamasının ardından geldi.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova’nın “Ukrayna’nın Batı silahlarıyla dolup taşmasına ve Kiev’in Rusya’ya karşı pervasızca askeri zafer çağrılarına” tepki gösterdiğini söyledi.

Nebenzia ayrıca Vyshgorod ve Kiev’deki son sivil kayıpların Rus saldırılarından çok Ukrayna hava savunmasının çalışmasından kaynaklandığında ısrar etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, günlük brifinginde, uçak, savaş gemileri ve kara birliklerinin Çarşamba günü Ukrayna komuta merkezlerini ve enerji altyapısını vurarak, askerlerin ve silahların demiryoluyla cepheye konuşlandırılmasını kesintiye uğrattığını bildirdi.

Rusya, Kiev’in Donetsk ve Lugansk bölgelerine Ukrayna devleti içinde özel statü vermek için tasarlanan Minsk anlaşmalarını uygulamadaki başarısızlığını gerekçe göstererek 24 Şubat’ta Ukrayna’ya asker gönderdi. Almanya ve Fransa’nın aracılık ettiği protokoller ilk olarak 2014’te imzalandı. Eski Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroshenko, o zamandan beri Kiev’in asıl amacının ateşkesi zaman kazanmak ve “güçlü silahlı kuvvetler oluşturmak” için kullanmak olduğunu kabul etti.

Şubat 2022’de Kremlin, Donbass cumhuriyetlerini bağımsız devletler olarak tanıdı ve Ukrayna’nın kendisini hiçbir Batı askeri bloğuna asla katılmayacak olan tarafsız bir ülke olarak resmen ilan etmesini talep etti. Kiev, Rus saldırısının tamamen sebepsiz olduğu konusunda ısrar ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.