Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Yağmurlu
Samsun
21°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Ukrayna’nın Donbass’a Düzenlediği Saldırılarda Ölen Sivil Sayısı Açıklandı

Ukrayna’nın Donbass’a Düzenlediği Saldırılarda Ölen Sivil Sayısı Açıklandı
14 Aralık 2022 20:01
110

Bir gözlemcinin iddiasına göre, Şubat ortasından bu yana 4500’den fazla insan öldürüldü ve NATO silahlarının tedariki ölümlerin artmasına neden oldu…

Yerel bir gözlemci, NATO ülkeleri tarafından Ukrayna’ya sağlanan silahların, Kiev ordusunun Donbass’taki sivil hedeflere yönelik saldırılarını önemli ölçüde artırmasına izin verdiğini söyledi.

Grup, Ukrayna kuvvetlerinin Şubat ayı ortasında bombardımanı artırmasından bu yana 4.500’den fazla sivilin öldürüldüğünü ve 4.000’in yaralandığını iddia ediyor.

Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerine yönelik saldırıları izleyen bir izleme grubu olan Ortak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi (JCCC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada , “NATO üyeleri Ukrayna’ya silah sağlamaya başladıktan sonra askeri terör tüm sınırların ötesine geçti” dedi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden JCCC’deki bir temsilci olan Natalya Shutkina, TASS’ın aktardığına göre , “Sivil nüfus arasında kurban sayısında dört kat artış kaydettik” dedi.

JCCC Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyerek, Ukrayna’nın Donbass’taki saldırılarından sonra toplanan Batı mermileri ve roket parçalarını gösterdi ve bu saldırıların aldığı bedeli açıkladı.

Shutkina, 17 Şubat’tan bu yana 154’ü çocuk olmak üzere 4 bin 527 sivilin öldürüldüğünü belirtti. 274’ü çocuk olmak üzere 4 bin 317 sivilin de yaralandığını söyleyen yetkili, Ukrayna saldırılarının 12 binden fazla eve, 128 tıbbi tesise ve su ve ısıtma gibi temel ihtiyaçların sağlanması için gerekli 67 bölgeye zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

6399db2685f5400fa12ee258 Life Haber Ajansı

Kayıt tutma, Donbass cumhuriyetlerinin, Rusya’nın DPR ve LPR’yi egemen devletler olarak tanımasına ve onları savunma sözü vermesine yol açan Kiev grevlerinin önemli ölçüde arttığını bildirdiği Şubat ortasında başlar. İki bölge o zamandan beri Eylül ayındaki referandumların ardından Rusya’ya dahil edildi.

Shutkina, ABD ve müttefikleri tarafından sağlanan silah sistemlerinin, Ukrayna’nın daha önce sahip olduğu Sovyet dönemi topçu silahları ve roketatarlardan daha isabetli olması gerektiğine işaret etti. Bu, KİK’nin Ukrayna’nın sivil tesislere yönelik saldırılarının ayrım gözetmeyen saldırıların bir parçası olmaktan ziyade kasıtlı olduğuna inanmasına yol açtığını vurguladı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin insan hakları ombudsmanı Darya Morozova, uluslararası örgütleri Kiev’in eylemlerini kabul etmeye çağırdı ve “dünya toplumu Ukrayna liderliğini eylemsizliğiyle teşvik etmeseydi, Donbass’taki savaş uzun zaman önce durmuş olurdu” dedi. ” Kiev’in sponsorlarını Ukrayna’ya ağır silah göndermeyi bırakmaya çağırdı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.