Dolar 32,5601
Euro 34,8680
Altın 2.425,68
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Ukrayna’nın Türkiye’ye Gelen Rus Boru Hattını Havaya Uçurma Planı

Ukrayna’nın Türkiye’ye Gelen Rus Boru Hattını Havaya Uçurma Planı
24 Kasım 2022 23:21
155

FSB’ye göre, çok sayıda kişi gözaltına alındı

Rusya’nın devlet güvenlik servisi, Ukrayna’nın Türkiye’ye giden ve çoğunlukla deniz altından geçen doğal gaz boru hattını hedef alan bir planı bozduğunu iddia etti.

FSB’den yapılan açıklamaya göre, baskın sırasında manyetik mayınlar, plastik patlayıcılar ve diğer deliller ele geçirildi.

Birkaç Rus vatandaşı “terörist saldırının hazırlanmasına ve maddi desteğine katıldı” gözaltına alındığını söyledi. Operasyon sırasında komplocular ile Ukrayna özel servisleri arasındaki iletişimi keşfettiğini söyledi.

Kiev’in, Rusya’nın doğal gazını Avrupa’ya ulaştırmak için kullanılan Güney Akım boru hattını devre dışı bırakmak için bombanın Rusya’nın Volgograd Bölgesi’ndeki tam yeri konusunda talimat verdiği iddia ediliyor.

Ajans, baskın sırasında çekildiği iddia edilen görüntüleri yayınladı. Bunlar, farklı yerlerde yapılan iki tutuklamanın ve bomba, patlayıcı, fünye ve para gibi görünen şeylerin görüntülerini içeriyordu. Açıklamada, ajanların iddia edilen komploculardan 593.000 ruble (9.800 $) ele geçirdiği belirtildi.

Eylül ortasında FSB, Rus doğal gazının Türkiye’ye ihraç edildiği bir tesise bomba yerleştirmeyi planladığı iddia edilen Ukraynalı bir ajanı ve birkaç suç ortağını yakaladığını bildirdi. Daha sonra üst düzey Rus yetkililer, Karadeniz’in altından geçen Güney Akım bağlantısının kara altyapısının hedef olduğunu doğruladı.

FSB, Rusya’nın güvenlik servisi
Deniz altı boru hattı, Rusya ve Türkiye’nin son zamanlarda tartıştığı, önerilen bir doğal gaz merkezi için çok önemli bir unsur olacak. Moskova, Ankara’nın Güney Avrupa’ya Rus doğal gazı tedariğinde aracı olarak hizmet edebileceğini öne sürdü.

Güney Akım başlangıçta Rusya’yı Bulgaristan’a bağlayacaktı, ancak proje Ukrayna’daki 2014 krizinin ardından Brüksel’in baskısı altında rafa kaldırıldı. Proje, Türkiye’nin ortak olarak görev yapmasıyla yeniden tasarlandı ve artık “Türk Akımı” olarak adlandırılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.