Dolar 32,3736
Euro 34,7899
Altın 2.398,93
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Ülkemizdeki Toplam Spor Tesisi Sayısını 4.340’a Yükselttik

Ülkemizdeki Toplam Spor Tesisi Sayısını 4.340’a Yükselttik
28 Temmuz 2023 19:40
2.132

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi ziyaretinin ardından yaptığı açıklama, “Son 21 yılda Türkiye’nin spor altyapısının geliştirilmesine verdiğimiz önem ve bu amaçla yaptığımız yatırımlar herkesin malumudur. Ülkemizdeki toplam spor tesisi sayısını 1.575’den 4 bin 340’a yükselttik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerinin ardından açıklama yaptı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun, ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1979 yılında temeli atılıp, 1989 yılında hizmete alınan binanın, depreme dayanıklılık açısından ciddi sorunları olduğunu kaydetti. Türkiye’nin spor altyapısını güçlendirme hamleleri çerçevesinde salonu yıkıp, yeni baştan yapma kararı aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni projemizi bir spor salonundan öte, her açıdan göz kamaştıran modern bir spor kompleksi anlayışıyla planladık. Bu görevi de, yaptığı binalarla ülkemizin yüz akı olan TOKİ Başkanlığımıza verdik” dedi.

“ÜLKEMİZDEKİ TOPLAM SPOR TESİSİ SAYISINI 4 BİN 340’A YÜKSELTTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın iş birliği içinde hızla çalışmalara başladığını, 2021 yılının Kasım ayında ihalesi yapılan inşaat projesinde, kısa sürede çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini aktardı.

“Son 21 yılda Türkiye’nin spor altyapısının geliştirilmesine verdiğimiz önem ve bu amaçla yaptığımız yatırımlar herkesin malumudur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Ülkemizdeki toplam spor tesisi sayısını 1.575’den 4 bin 340’a yükselttik. Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarını mahallelere kadar yaygınlaştırdık. Atletizm pistlerimizin sayısını 12’den 59’a, yarım ve tam olimpik yüzme havuzlarımızın sayısını ise 46’dan 622’ye çıkardık. Spor salonlarımızın sayısını ise 372’den 904’e getirdik. Altyapı yatırımlarını, sporcu yetişmeye yönelik projelerimizle destekledik. Her yaş grubundan insanımızı spor yapmaya, muhakkak bir spor dalıyla düzenli bir şekilde ilgilenmeye teşvik ediyoruz. Çalışmalarımız neticesinde lisanslı sporcumuz 278 binden 14 milyon 390 bine; faal sporcu sayımız ise 206 binden 4 milyon 315 bine çıktı. Bu sporcularımızı yetiştiren antrenör sayımız ise 308 bini buldu. Spor kulüplerimizin sayısı 6 bin 35’ten, bugün 21 bin 500’e geldi. Ülkemizin uluslararası spor müsabakalarındaki başarı grafiği de yıldan yıla yükseliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.