Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Ülkemizi Küresel Sistemin En Üst Ligine Çıkardık

Ülkemizi Küresel Sistemin En Üst Ligine Çıkardık
24 Nisan 2023 22:19
1.193

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa mitinginde yaptığı konuşmada, “Asırlık ihmal ve eksikleri sadece 21 yılda tamamlayarak ülkemizi küresel sistemin en üst ligine çıkardık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Manisa mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında yaklaşık 8 ay önce bir toplu açılış töreni vesilesiyle yine Manisalılarla buluştuklarını ve hasret giderdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Türkiye Yüzyılı’nın muştusu olacağına inandıkları 14 Mayıs seçimleri öncesinde Manisalılarla bir kez daha kucaklaşmak, ahit yenilemek istediklerini söyledi.

“Sen ki Şehzadeler, Han’lar şehrisin, cananlar şehrisin, canlar şehrisin, gonca güller, gülistanlar şehrisin. Manisa sevmelere doyulmaz. Ben ayrılsam, gönül senden ayrılmaz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’yı sevmeye doymadıklarını, doymayacaklarını belirtti.

“MANİSA’YI 21 YILDA YAPTIĞIMIZ 97 MİLYAR LİRALIK YATIRIMLA GELİŞTİRDİK”

Manisa’nın yol arkadaşlığında 21 yıldır Türkiye’ye hizmet ettiklerini, eser kazandırdıklarını, nice mücadelelerden alınlarının akıyla çıktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemizin demokrasisini ve kalkınmasını güçlendirirken Manisa’yı da 21 yılda yaptığımız 97 milyar liralık yatırımla geliştirdik, büyüttük. Şehrimize eğitimde 5 bin 112 yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 8 bin 668 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. İki stadyum dâhil farklı branşlarda toplam 122 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 7 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 2 bin 415 yataklı 28 hastaneden oluşan 73 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 8 bin 104 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 2 bin 883 konutun yapımına devam ediyoruz. ‘İlk evim’ projemizle Manisa’da toplam 4 bin 100 yeni konut ve ‘ilk işyerim’ projemizle 350 yeni iş yeri inşa edecek, ‘ilk arsa’ projemizle 18 bin konutluk altyapısı hazır arsa vereceğiz. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 11 bin 695 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Millet bahçesi projelerimizden dördünü tamamladık, kalanlarıyla ilgili çalışmalara devam ediyoruz.”

Manisa’da ulaştırma alanında, 81 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini toplamda 627 kilometreye çıkardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’ya da hizmet eden İstanbul-İzmir Otoyolu’nu ve İzmir-Manisa yolunda inşa ettikleri Sabuncu Beli Tüneli’ni hizmete sunduklarını anımsattı.

Akhisar Çevre Yolu’nun kalan kesimlerini bu yıl tamamlayacaklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Manisa-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın yapımının da devam ettiğini dile getirdi.

Son 21 yılda Manisa’ya 31 baraj, bir içme suyu tesisi, 46 sulama tesisi, 76 dere ıslahı, 11 gölet, 14 yer altı depolama tesisi ve 2 hidroelektrik santrali yaptıklarını ve 238 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisalı çiftçilere 4,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini ifade etti.

Üzüme verdikleri destekleri devam ettirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toprak Mahsulleri Ofisimiz üzüm alımını sürdürecek. Zeytine sağladığımız tane desteğine de devam edeceğiz” dedi.

Sanayi ve teknoloji alanında 3 yeni organize sanayi bölgesi bir teknopark, 30 araştırma-geliştirme merkezi, 5 tasarım merkezi kurduklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerjide ise 217 bin abonesi olan şehre, 13 ilçesiyle birlikte doğal gaz arzı sağladıklarını belirtti.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NI MANİSA İLE BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde Demirci, Köprübaşı, Sarıgöl ve Selendi’ye doğal gaz arzını sağlamayı hedefliyoruz. Gördüğünüz gibi ne kadar özetlersek özetleyelim, şehrimize yaptığımız hizmetler anlatmakla bitmiyor. Allah’ın izniyle 14 Mayıs’tan sonra Türkiye Yüzyılı’nı da Manisa ile birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

“14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz?”, “14 Mayıs’ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz?”, “14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşası için Bismillah diyor muyuz?” “14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz?” sorularına “Evet” cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Maşallah, Manisa kararını vermiş. Bunun için seçim gününe kadar durup dinlenmeden çalışmaya devam, durmak yok. Gönlünü kazanmadığımız tek kişi bırakmayana kadar her bir insanımıza yaptıklarımızı anlatacağız, Türkiye Yüzyılı’nda yapacaklarımızı anlatacağız. Ben sizleri Allah için seviyorum. Bu yolda beraber yürüyeceğiz. Ne diyor şair, ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan. Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.'”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Cumhuriyet’in ilk asrını geride bırakıp Türkiye Yüzyılı’nın kapılarını araladıkları bir yılda olduklarına işaret etti.

“MANİSA, İSTİKLALİN VE İSTİKBALİN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLİR”

Manisa’nın, vatan topraklarındaki bin yıllık hükümranlığın sınamalarından biri olan Millî Mücadele’de en çok bedel ödeyen ve katkıda bulunan şehirlerden olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Manisa, öyle sıradan bir il değil. Bunun için Manisa, istiklalin ve istikbalin kıymetini çok iyi bilir. Son bir asırdır istiklalimize yönelik pek çok sinsi saldırıyla mücadele ettik. Rahmetli Menderes’in ‘Yeter, söz milletindir.’ diyerek millî iradenin üstünlüğünü, ülke yönetiminde hâkim kılma mücadelesi başta olmak üzere bu doğrultuda atılan her adımın önü kesilmeye çalışıldı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke yönetimini üstlendikleri 2002’den beri hayata geçirdikleri demokrasi ve kalkınma atılımlarına karşı da güçlü bir dirençle karşılaştıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Vesayetiyle, terör örgütleriyle, darbecileriyle, ekonomik tetikçileriyle, siyasi ve ekonomik bütün mühendislik gayretleriyle boğuşa boğuşa bugünlere geldik. Kendini gelişmiş olarak tanımlayan kimi ülkeler, asırlardır dünyanın tüm imkânlarını kendi güvenlik ve refahları için kullanırken bizim vaktimizi ve enerjimizi, kendi sorunlarımızla harcamaya mahkûm ettiler. Bizim milletimize en büyük hizmetimiz, Millî Mücadele’nin ardından kurduğumuz yeni devletimizin ayaklarına vurulan tek parti faşizmi ve geri kalmışlık zincirlerini kırdık mı? Bu ülkedeki her bir vatandaşımızın anasının ak sütü gibi helal olan hak ve özgürlüklerini dilediği gibi yaşayabilmesini sağladık mı? Bu ülkedeki her bir vatandaşımızın eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden spora her alanda hakkı olan eserlere, hizmetlere kavuşabilmesini sağladık mı? En önemlisi bu ülkedeki her bir vatandaşımızın hem sınırlarımız içinde hem de dünyada güvenle, huzurla, gururla başı dik şekilde dolaşabilmesini sağladık mı?”

“BİZİM MEZHEP AYRIMI DİYE BİR DERDİMİZ YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının arasında AK Parti tarafından yapılan hizmetlerin gösterildiği video yayınlandı. Videonun ardından konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ıma hamdolsun, bu eserleri inşa ve ihya etme fırsatını bizlere verdi. Allah’ıma hamdolsun, sizin gibi yol arkadaşlarını bizlere lütfetti. Şimdi yeni bir fırsat, 14 Mayıs. İnşallah milletim bizlere ‘Yürü’ derse, biz yine yürüyeceğiz ve bu hizmetlere de devam edeceğiz” dedi.

Katılımcılara “Ben size inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah göstermesin, bunların eline bu ülke kalırsa ne hâle geleceğimizi düşünün. Bunlar emri nereden alıyor? Kandil’den alıyor. Ne diyor bu bay bay Kemal? Bunlar Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizi öldürdüler. O Selo var ya Selo, Edirne’de cezaevinde. Şimdi ne diyorlar: ‘Gelir gelmez Selo’yu çıkaracağız. Evlat katili Apo’yu çıkaracağız.’ Bunlara fırsat verecek miyiz?” diye sordu.

Miting alanındakilerin “Hayır” diye cevap vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Öyleyse çok çalışmamız gerekmiyor mu? Bunlar yatıyor kalkıyor, bizi Kürt kardeşlerimizden ayrı göstermeye gayret ediyor. Ey zillet ittifakı, ey cumhura karşı olan ittifak, şunu bilin, biz Allah’ın kulları arasında ayrım yapmayız. Biz ne Arap’ın beyaza ne beyazın Arap’a üstünlüğüne inanmayız. Üstünlük sadece Allah’a olan yakınlıkladır. Bunu siz bilmezsiniz ama bizim buna imanımız var ve yola da böyle devam ediyoruz, böyle devam edeceğiz. Çıkmış bay bay Kemal, Alevilikten, şundan bundan bahsediyor. Bizim mezhep ayrımı diye bir derdimiz yok. Bizim ne Alevilik dinimiz var ne Şia dinimiz var ne şu dini ne bu dini, bizim tek dinimiz var, İslam ve Müslümanlık. Başka bir dinimiz bizim yok. Asırlık ihmal ve eksikleri sadece 21 yılda tamamlayarak ülkemizi küresel sistemin en üst ligine çıkardık. Gençler, şimdi Türkiye Yüzyılı’yla ülkemizi nereye tırmandıracağız? Dünyada biliyorsunuz ilk 20 içindeyiz. Yeter mi? Daha iyisi olacak, daha güçlü hâle geleceğiz. Buna müsait bir ülkeyiz. Önümüzü kimse kesemez. Yeter ki bu namertlere bu ülke bırakılmasın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.