Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Uzayda Çekilen İlk Film

Uzayda Çekilen İlk Film
21 Nisan 2023 08:37
460

Rusya’nın ‘The Challenge’ film ekibi, film yapımında bir çığır açacak şekilde Uluslararası Uzay İstasyonuna gitti.

Rusya, kısmen uzayda çekilmiş ilk uzun metrajlı filmi resmen yayınladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) çekilen ve Perşembe günü Rus sinemalarında prömiyeri yapılan ‘The Challenge’, film yapımında çığır açan bir başarı olarak kutlanıyor.

Film, uzay yürüyüşü sırasında yaralanan bir kozmonotu ameliyat etmesi için ISS’ye gönderilen aktris Yulia Peresild’in canlandırdığı bir cerraha odaklanıyor.

Oyuncu, uzaydaki sahneleri çekmek için film yönetmeni Klim Shipenko ile birlikte, Ekim 2021’de 12 günlük bir konaklama için kozmonot Anton Shkaplerov eşliğinde ISS’ye gitmeden önce dört ay boyunca sıkı bir eğitimden geçmek zorunda kaldı. Yörüngedeyken kamera, ışıklandırma ve sesten sorumluydu. Yönetmen geziden toplam 30 saatlik çekim getirdi ve bunun 50 dakikası filmin son kurgusunda sona erdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Nisan Kozmonotluk Günü’ne ithafen Kremlin’de yaptığı konuşmada, ‘Challenge’ film ekibinin “gerçek bir sivil, insani eylem” gerçekleştirdiğini ve “harika bir bilimsel ve eğitimsel proje” gerçekleştirdiğini kaydetti. Filmi “dünya sineması için eşsiz bir olay” olarak nitelendirdi ve “bir uzay gemisinde yörüngede ilk uzun metrajlı filmi çeken biziz.”

Rusya, Sovyet zamanlarına kadar uzanan zengin bir uzay yolculuğu öncülüğü geçmişine sahiptir ve ilk uydusu ‘Sputnik’i fırlatmaktan uzaya giden ilk kişi olan Yuri Gagarin’e ve Valentina’ya kadar bir dizi ‘ilk’ kaydetmiştir. Yörüngedeki ilk kadın olan Tereşkova, şimdi uzayda ilk uzun metrajlı filmi çekmiş durumda.

‘Challenge’ yapımcısı Konstantin Ernst, film ekibinin tamamının Sandra Bullock ve George Clooney’nin oynadığı 2013 yapımı Hollywood gişe rekorları kıran ‘Gravity ‘ filminin hayranları olsa da, Rusya’nın son uzun metrajlı filminin “Amerikan resminin grafik olduğunu” açıkça ortaya koyacağını belirtti.

challenge2 Life Haber Ajansı

Ernst, filmin vizyona girmesinden önce verdiği bir röportajda, film fikrinin ilk olarak 23 yıl önce ortaya çıktığını, ancak o sırada açıklanmayan koşullar nedeniyle gerçekleştirilemediğini belirtti. Ayrıca, projenin toplam maliyetinin bir milyar rublenin (12 milyon $) altına çıktığını da kaydetti.

Hollywood’un şu anda gerçek uzayda uzun metrajlı bir film çekme planları da var. 2020’de NASA, ISS’de bir aksiyon macera filmi çekmek için ‘Mission Impossible’ yıldızı Tom Cruise ile çalıştığını doğruladı. Elon Musk’ın SpaceX’i de projeye katılıyor ve oyuncuyu Dragon kapsülü ile uzaya fırlatmayı teklif etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.