Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 23°C

Vali, Seçim Toplantısında Öldürüldü

Vali, Seçim Toplantısında Öldürüldü
5 Mart 2023 14:19
126

Filipinler’de “tam teçhizatlı” saldırganlar bir eyalet liderini ve beş sivili öldürdü.

Filipinler’in güneyindeki Negros Oriental eyaletinin valisi, saldırı tüfekleri taşıyan ve askeri tarzda kamuflaj ve kurşun geçirmez yelek giyen adamlar tarafından vurularak öldürüldü. Bölgesel siyasetçileri hedef alan bir dizi silahlı saldırının sonuncusu olan saldırıda beş sivil de hayatını kaybetti.

Polis, “pikselli üniformalar” giyen en az altı ağır silahlı kişinin, Cumartesi sabahı Pamplona kasabasındaki evinin önünde Vali Roel Degamo’ya ateş açarak onu ve diğer beş kurbanı ölümcül şekilde vurduğunu söyledi. Çatışmada yakalanan sivillerin, yardım istemek için Degamo’nun evinin önünde toplanan yerel köylüler olduğu söyleniyor.

Şüpheliler, daha sonra terk ettikleri 3 spor ticari araçla olay yerinden kaçtı. Saatler sonra, şüphelilerden ikisinin eski asker olduğunu tespit eden Negros Oriental polisi tarafından üç kişi tutuklandı.

Başkan Ferdinand Marcos Jr. yaptığı açıklamada, “Bu alçakça ve iğrenç suçun faillerini adalete teslim edene kadar hükümetim rahat etmeyecek” dedi.

Ülke, siyasi şiddetin yanı sıra İslamcı ve Komünist isyanlarla dolu bir geçmişe sahip. Yalnızca geçen ay, Lanao del Sur valisi Mamintal Alonto Adiong Jr. beş korumasının ölümüne yol açan küstah bir saldırıda yaralandı, Maguindanao del Sur belediye başkanı Ohto Caumbo Montawal ise aracına iki silahlı kişinin ateş etmesi sonucu yaralandı. Filipinler’in kuzeyinde, Aparri kasabasının belediye başkan yardımcısı Rommel Alameda ve arkadaşları, geçen ay polis üniforması giyen adamlar tarafından vurularak öldürüldü.

İlk olarak 2011’de göreve başlayan öldürülen vali, geçen yıl yapılan bir seçimde zorla görevden alındı, ancak Ekim ayında yapılan yeniden sayımın ardından görevine iade edildi. Sadece iki hafta önce, Yargıtay, seçim yetkililerinin sonucu bozma ve aynı soyadına sahip bir spoiler adayı için verilen oyları Degamo’ya verme kararını destekledi.

Degamo’nun eşi Pamplona Belediye Başkanı Janice Degamo, bir Facebook gönderisinde kocasının Cumartesi günü seçmenlere hizmet ettiğini ve “bu tür bir ölümü hak etmediğini” söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.