Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 10°C
Cum 11°C
Cts 13°C

Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası Hâline Getirdik

Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası Hâline Getirdik
5 Şubat 2023 17:14
121

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına alandakileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık bir yıllık aranın ardından bir kez daha Aydın’da ve Aydınlılarla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in “Demokrasi bayrağını kaldırdığı” Aydın’ın gönüllerde ayrı bir yeri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes’in kendisini yargılayanlara hitaben yazdığı mektubu okudu.

Menderes ile 592 kişinin aylarca ülkenin demokrasi ve adalet tarihine “yüz karası” olarak geçecek bir nobranlıkla yargılandığı Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası hâline getirdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İşte AK Parti bu. Bizim CHP’den, yandaşlarından farkımız bu. Yargılamanın yapıldığı salonu da müze hâline dönüştürdük. Bu salonda yargılananlardan biri de öğrenciliğinde Millî Türk Talebe Birliği Başkanlığı, Demokrat Parti hükûmetlerinde Millî Eğitim ve Bayındırlık Bakanlığı, başbakan yardımcılığı, meclis başkan vekilliği görevlerini yapan Millî Eğitim Bakanlığı döneminde din derslerini müfredata alan, imam hatip okullarının ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nün açılmasına öncülük eden, hayatını ülkesine ve milletine hizmete adayan hemşehrim Ahmet Tevfik İleri’ydi.”

İleri’nin Yassıada Mahkemesi tarafından önce idama mahkûm edildiğini, ardından da ömür boyu hapis cezası alarak cezasını çektiği Kayseri Cezaevi’nde hastalanarak vefat ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İleri’nin vefatından önce ailesine yazdığı mektubun bir bölümünü okudu.

Konuşması sırasında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na canlı bağlantı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Ahmet Tevfik İleri’nin torunu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ile görüştü.

“MİLLETİMİZ, MENDERES’İ DE MÜCADELESİNİ DE DAİMA KALBİNİN EN MUTENA KÖŞESİNDE YAŞATMIŞTIR”

1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Allah, ülkemize bir daha böyle felaketler, böyle facialar, böyle acılar yaşatmasın. Darbeciler, ülke yönetimini ele geçirince başa getirdikleri Cemal Gürsel’in ilk işi, CHP’nin ebedi şefi İnönü’yü telefonla aramak oldu. Gürsel telefonda İnönü’ye, ‘Emirleriniz bizim için daima peygamber buyruğudur paşam’ diyor. İşte CHP bu, bunları iyi tanıyın. İnönü de Gürsel’e ‘Büyük iş başardınız’ diyerek mukabelede bulunuyor. Tek parti faşistleri ve darbeciler Menderes’i devirmenin ve ardından idam etmenin sevincini böyle yaşarken hesap etmedikleri bir şey vardı. Milletimiz, Menderes’i de mücadelesini de daima kalbinin en mutena köşesinde yaşatmış, fırsatını bulduğu her anda onun mirasını yeniden ayağa kaldırmıştır. Nitekim rahmetli Özal’ın gayretleriyle Menderes’in ve aynı şekilde idam edilen bakanları Zorlu ve Polatkan’ın naaşları 1990’da İstanbul’daki anıt mezara nakledilmiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında Adnan Menderes Anıt Mezarı’nda bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu ile beraberindekilerle de canlı bağlantı kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da merhum Adnan Menderes ve arkadaşları için alandakilerle Fatiha okudu.

Türkiye’nin, Cumhuriyetin kurulması ve demokrasiye geçiş ve kalkınma hamlelerini gerçekleştirmesinin kolay olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her adımını büyük mücadeleler ve büyük fedakârlıklarla yürüttüğümüz bu sürecin şahikası AK Parti’nin 20 yılda kazandırdığı eser ve hizmetler dönemidir” dedi.

“MEŞAKKATLİ SÜREÇTE ÖDEDİĞİMİZ HER BEDELİN KARŞILIĞINI ALACAĞIMIZ BİR DÖNEME GİRİYORUZ”

Türkiye Yüzyılı’nı Cumhuriyetin ilk asrında yaşadıkları tüm tecrübeler ve elde edilen kazanımların üzerine inşa etmek için “14 Mayıs’ta bir kez daha hep beraber sizlerle sandığa gidip, sandıkları patlatmaya var mıyız?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Alandakilere “Durmak yok, yola devam” diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî mücadelenin resmen ilanının adı olarak gördüğümüz 23 Nisan 1920’den Demokrat Parti’nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950’ye, oradan Türkiye Yüzyılı destanının sembolü olacağına inandığımız 14 Mayıs 2023’e varan bu uzun ve meşakkatli süreçte ödediğimiz her bedelin karşılığını alacağımız bir döneme giriyoruz. İşte bu dönem doğru yol” diye konuştu.

“Bu doğru yola var mıyız?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Aziz vatan topraklarındaki bin yıllık varlığımızın geleceğini şekillendirecek kritik bir tercihin eşiğindeyiz. Ülkeyi tekrar vaktini ve enerjisini heba edecek, kaos günlerine geri döndürmeye, belirsizlik iklimine sürüklemeye heveslenenlerin karşısına biz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla çıkıyoruz. Sizler de görüyorsunuz. Bırakın dirisine ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes’in aziz hatırasını kirletecek bir yüzsüzlükle onun ‘Yeter söz milletindir’ sloganına çökmeye çalışanlar var. Kim bu? Bay bay Kemal. İşte 14 Mayıs Kemal’in bay bay Kemal olacağı gündür. Menderes’in idama giderken milletimize emanet ettiği o tespitindeki gibi yine efendilerinin emriyle kurdukları bir masadan yeniden tarihe yüz karası olarak geçecek işler yapmanın peşindeler. Program diye millete sundukları metinlerin çoğu ya bizim tarafımızdan son 10 yılda yapılmış ya da zaten yapılmakta olan işler. Kalan başlıklar da bu ülkenin ve milletin tüm kazanımlarını yok ederek, efendilerinden ‘aferin’ almak için güvensizliğin, istikrarsızlığın, kavganın, çekişmenin sembolü eski Türkiye’yi yeniden hortlatma vaadinden ibarettir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar hazırladıkları program için ‘Avrupa bize aferin diyecek’ diye övünenler, iplerinin emperyalist sömürgecilerin elinde olduğunu da ikrar ediyorlar” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN AYAĞINA TEKRAR PRANGALAR VURMAYI BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Gazi Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi müstevlilere karşı vererek, şanlı Cumhuriyeti kurduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz de hayatımızın her döneminde, bilhassa da son 20 yıldır her alanda emperyalist sömürgecilere karşı mücadele vererek, ülkemizi bugünkü seviyesine getirdik. Cumhuriyetimizin ilk asrı boyunca yaşadığımız her felaketin gerisine baktığımızda aynı kirli elleri, aynı kirli senaryoları, aynı zavallı kuklaları görüyoruz. Bugün de bizim ve ülkemiz aleyhinde yürütülen kampanyaların çoğu yalan ve iftira üzerine kurulu saldırıların sebebi, işte bu oyunları bozmuş, özgür ve müreffeh Türkiye’nin yolunu açtığımız içindir. İşte buradan Aydın’dan bir kez daha meydan okuyorum, Türkiye’nin ayağına tekrar prangalar vurmayı başaramayacaksınız. Milletimizin kazanımlarını elinden almayı başaramayacaksınız. 2023 hedeflerine engel olamadığınız gibi Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne geçmeyi de başaramayacaksınız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere seslenerek, “Aydın, bu vesayet heveslisi muhterislere, 14 Mayıs’ta bir kez daha ‘yeter’ diyor muyuz? Aydın, ülkemize diz çöktürmek için yanıp tutuşan küresel vesayetçilere ve maşalarına 14 Mayıs’ta bir kez daha ‘yeter söz milletindir’ diyor muyuz? Aydın, 14 Mayıs’ta ‘yeter söz de karar da gelecek de milletindir’ diyerek, Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa ediyor muyuz? Aydın, güvenli huzurlu, müreffeh Türkiye’nin yolunu 14 Mayıs’ta sandıkta bir kez daha açıyor muyuz? Aydın, Cumhuriyetimizin yeni asrını bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olarak kucaklıyor muyuz? Aydın, bir türlü yerli ve millî olamayan Zat’a 14 Mayıs’ta ‘Bay bay Kemal’ diyor muyuz? Aydın’dan yükselen bu sesi duyup da yüreği titremeyen var mıdır? Rabbim hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek siyasetlerinin “eser ve hizmet siyaseti” olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: “Bu, Bay Kemal hangi yüzle kalkıp da utanmadan, Menderes’e ait olan ‘Yeter söz milletindir’ ifadesine çöküyor? Ya ne yüzsüzsün ya. Bunu bir de kalkıp partisinin binasına asıyor. Bay Kemal, rahmetliden sonra ‘Yeter söz milletindir’ sloganı bize aittir. Sen hangi yüzle? Bunlarda yüz yok ki kalkıp da ‘yeter söz milletindir’ sloganını sahipleniyorsun. Şimdi işte diyorum ki 14 Mayıs’ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar. Ana kademesi tamam, kadın kollarımız tamam. İşte ülkemize kazandırdığımız eserlerin, milletimize getirdiğimiz hizmetlerin en yakın şahidi sizlersiniz.”

AYDIN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Son 20 yılda AK Parti hükûmetlerinin Aydın’da yaptığı icraatları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aydın’a son 20 yılda toplam 40 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde şehrimize 3 bin 437 derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 11 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 40 adet spor tesisi yaptık. Hadi Aydın’da büyükşehir sende, ne yaptınız Aydın’a yaptıklarınızı bir görelim ya, ne yaptınız?” ifadelerini kullandı.

Sosyal yardımlarda Aydınlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 5 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlıkta dördü hastane olmak üzere toplam 59 adet sağlık tesisi yaptık. Bünyesindeki 950 yatakla muhteşem bir eser olacak Aydın Şehir Hastanemizle birlikte dokuz yeni sağlık tesisinin inşası devam ediyor” bilgisini verdi.

Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle 1668 konutu altyapısı ve içyapısıyla beraber tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1071 konutun inşası devam ediyor. Şimdi de ilk evimle Aydın’da 3 bin 327 konut daha inşa edecek, ilk arsamla 7 bin altyapılı arsa vereceğiz. Şehrimizde bugüne kadar 8 bin 929 riskli bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. Aydın’da dört millet bahçesi projemizden ikisini tamamladık. Diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

“AYDIN’IN BÖLÜNMÜŞ YOL MESAFESİNİ 381 KİLOMETREYE ÇIKARDIK”

Ulaştırmada 114 kilometreden devralınan Aydın’ın bölünmüş yol mesafesini 381 kilometreye çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir-Aydın otoyolunu, Aydın çevre yolunu tamamlayarak trafiğe açtık. Yapımı devam eden Aydın-Denizli-Antalya otoyolunu, Aydın çevre yolu ayrımı ile Denizli çevre yolu ayrımındaki onarımı seneye tamamlıyoruz. Didim yat limanını tamamladık” bilgisini paylaştı.

Tarım, hayvancılık ve ormancılıkta Aydın’a 14 baraj, 12 gölet, beş hidroelektrik santral, yedi arazi toplulaştırma, 30 sulama, 38 sulama tesisi ve 16 yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dört baraj daha inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle 548 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleriyle 297 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Aydınlı çiftçilerimize toplam 6,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik” açıklamasını yaptı.

Sanayi ve teknolojide bir teknopark, dokuz araştırma geliştirme merkezi ve üç tasarım merkezi kurduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enerjide Aydın, Çine, Efeler, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Söke’ye doğal gazı götürdük. Bunlarla kalmıyoruz, bugün de yatırım tutarı 1 milyar 68 milyon lirayı geçen 92 kamu projesinin ve 1 milyar 138 milyon liralık yatırımla tamamlanan 10 özel sektör tesisinin resmî açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Eğitimde inşası tamamlanan okullar ile 200 kişilik pansiyonun, gençlik ve sporda ilçelere yapılan sahalar ve sağlıkta ilçelere kazandırılan sağlık tesislerinin resmî açılışını yaptıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarımda DSİ tarafından inşası tamamlanan Çine sulaması drenaj kanallarını, Çine arazi toplulaştırma projelerini, Nazilli-Yakacık göletini ve diğer yatırımları resmen hizmete açıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki 27 Mayıs Müzesi ve Adnan Menderes Anıt Mezarı’na telekonferansla canlı bağlantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından yapımı tamamlanan eser ve projelerin açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydandan telekonferans yöntemiyle bağlandığı Koçarlı’daki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar ve vatandaşlarla Koçarlı, Germencik, Köşk, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerine doğal gaz verme törenini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz verme töreninde, “AK Parti bu. Bizde icraat var. Birileri de ‘yedili masa’nın altından tekmeliyorlar birbirlerini. 14 Mayıs’ta bay bay Kemal ve arkadaşları diyor musunuz?” ifadesini kullandı.

NAZİLLİ’DE HALKA HİTAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’daki programı kapsamındaki toplu açılış töreninin ardından Nazilli ilçesine geçti.

Nazilli Belediyesi Meydanı’nda otobüs üzerinden vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına alandakileri selamlayarak başladı ve Nazilli’nin 14 Mayıs’a farklı hazırlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın AK Parti’ye katıldığını hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu vesileyle eser ve hizmet siyasetini tercih ederek partimize katılan belediye başkanımızla birlikte, muhteşem bu katılımla bir aradayız. Hayırlı olsun, geldiğimiz andan itibaren yol boyu o coşkulu kalabalıklar hakikaten bizi de farklı bir heyecana boğdu. Onun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçi Nazilli bizi gayet iyi tanır. Eğitimde şehrimize kazandırdığımız 557 yeni derslikle iki kapalı spor salonuyla 2 pansiyonla tanır. Gençlik ve sporda yaptığımız dört yeni bina ile yatak kapasitesini 2 bin 107’ye çıkardığımız öğrenci yurtlarımızla tanır. İnşa ettiğimiz yarı olimpik yüzme havuzuyla gençlik merkeziyle 10 futbol sahasıyla tenis kortuyla tanır.

“NAZİLLİ TARIMI VE SANAYİSİYLE ÜRETİMİN ŞEHRİDİR”

Sağlıkta 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi’yle görüntüleme merkeziyle diş ünitesiyle diğer tesisleriyle bizi tanır. İlk Evim Projemiz kapsamında yapacağımız 139 konutla hizmete açtığımız millet bahçesiyle tanır. Tarım ve ormanda İsabeyli Barajıyla Aşağıyakacık Göletiyle yer altı su depolamalarıyla sulama tesisleriyle ıslah ettiğimiz 13 dereyle bizi tanır. Şu anda inşa etmekte olduğumuz şehrin 2050 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını giderecek olan tesisle tanır. Bitkisel üretim, hayvancılık ve afet zararı kapsamında buraya aktardığımız 50 milyon liralık kırsal kalkınma destekleriyle hayata geçirdiğimiz altmış bir projeyle bizi tanır. Toprakla buluşturduğumuz 68 milyon fidanla düzenlediğimiz şehir ve bal ormanlarıyla bizi tanır. Getirdiğimiz doğal gazla bizi tanır. Velhasıl biz Nazilli ile Nazillili kardeşlerimle günün her saati zaten kalbe beraberiz. İnşallah bu kalbi ve hasbi muhabbetimizi artırarak hep devam edeceğiz.”

Nazilli’nin pamuğun ve incirin şehri olduğunu, Millî Mücadele’de işgali de kurtuluşu da yaşamış, istiklalin kıymetini çok iyi bilen bir şehir olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nazilli aynı zamanda tarımı ve sanayisiyle üretimin şehridir. Bugün Adnan Menderes Üniversitemizde kullanılan Nazilli Basma Fabrikası, 1995’teki özelleştirmenin ardından adeta kaderine terk edilmişti. Cumhuriyetimizin bu güzide yadigârına biz sahip çıktık ve koruma altına aldık” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi ile Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji, Ulaştırma ve Altyapı ile Kültür ve Turizm bakanlıklarıyla belediyeler ve diğer kurumlarla Nazilli Basma Fabrikası’nı tarihine, potansiyeline ve hatırasına yakışır bir yer hâline getireceklerini söyledi.

İlk etapta Nazilli Basma Fabrikası’nda bir teknopark açarak işe başlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İnşallah diğer projeleri de ardı ardına hayata geçireceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in Nazilli’ye kazandırdığı şehirdeki her haneye dokunmuş bu esere 1995’te sahip çıkamayanların kimler olduğunu anlatmama gerek var mı? Sizler gayet iyi biliyorsunuz. Gerçi bunlar sizin karşınıza her gelişlerinde Atatürk’ü istismar ederler. Bundan başka hiçbir şey yapmazlar. Ama hazırladıkları programda hep istismarını yaptıkları Atatürk’ün mirası, istiklal ve istikbal davasına yer vermezler. Ülkenin ve milletin düşmanlarını bunlar adıyla anamaz. Tam tersine onlara yaranmak için 40 takla atarlar. İnsanımızın hak, özgürlük, refah taleplerine karşılık gelecek, dişe dokunur hiçbir proje geliştiremez, tam tersine yapılanları yıkma, yok etme, tersine çevirme dışında bir söz söylemezler.

İstanbul-İzmir kaç saatti, 7,5 saat. İstanbul-İzmir 3 saat 15 dakikaya kim indirdi? Biz yaparız, onlar laf üretir. Biz, icraatın partisiyiz. Geldik, 26 havalimanı var. Şimdi 58 havalimanı var. Nereden, nereye. Milletimiz ne bekliyor? 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 30 bin kilometre bölünmüş yol var. Yol medeniyettir, su medeniyettir, doğal gaz medeniyettir. Benim hanım kardeşlerim, siz ne çileler çektiniz. Kömürü yakacaksın, kömürün isini koklayacaksın ama şimdi doğal gaz düğmeye bas evin her yerinde ısın. Sıcaklık, medeniyettir. İşte medeniyetin adı AK Parti’dir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, baştan savma vaatlerle değil, geleceğe ışık tutacak programlara ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Anlaşılan o ki masanın altında birbirlerinin ayaklarını tekmelemekten bunlar, bu işlere fırsat bulamıyorlar” ifadesini kullandı.

Meydanı dolduran vatandaşların coşkusuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üç ay kaldı. 14 Mayıs’ta sandıklara bunları gömüyor muyuz? Bunların nefesini kesiyor musunuz? Bunlar Batı’dan talimat alıyor. Batı bunlara ne diyecekmiş? ‘Aferin.’ Size Batı ‘Aferin’ desin bize Ahmet’im, Mehmet’im, Ayşe’m, Fatma’m ‘Aferin’ diyecek. 14 Mayıs’ta bay bay Kemal ve arkadaşlarına ‘bay bay’ diyor musunuz?” diye konuştu.

“YENİ VE DAHA BÜYÜK BİR ATILIMIN HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ”

Cumhuriyetin ilk asrının en parlak 20 yılına imza atmış bir hükûmet olarak Cumhuriyetin yeni asrını Türk Yüzyılı ile karşılamaya hazırlandıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını başlangıç kabul ederek, yeni ve daha büyük bir atılımın hazırlığı içindeyiz. Muhalefetten tek beklentimiz, azıcık hakkaniyet, azıcık izan, azıcık idraktır. Maalesef ülkenin kazanımlarına düşmanlık etme hastalığı, bunlarda eskiden beri mevcut. Ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar.”

Meydandaki kalabalığa bir kez daha dikkati çeken Erdoğan, “Şu anda Nazilli’yi herhalde bu gece televizyonlardan izlerler. İnanın, Nazilli bu gece onlara en güzel dersi verecek. Ben şu anda Nazilli’den ne bekliyorum biliyor musunuz? Rahmetli Menderes’i kabrinde inanıyorum ki siz çok daha rahat uyumasına vesile olacaksınız, 14 Mayıs’ta vereceğiniz oylarla. Çünkü rahmetli Menderes ve arkadaşlarını idama götürenler bu CHP zihniyetiydi ve yandaşlarıydı. Bunun bedelini, bunun hesabını sormaya hazır mıyız? Ben buradan, Nazilli’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, yola devam” şeklinde konuştu.

Menderes’in, CHP zihniyetinin yıkım ve haset siyasetini ,”Öteden beri milletçe kalkınmamızın düşmanı kesilmediler mi? Şimdiye kadar memleketin muvaffakiyetlerinden birisini dahi kale alıp bahsettiler mi? Türk milletinin zekâ ve gayretinin mahsulü olan bin bir eserden birisine bile başlarını çevirip baktılar mı? Milletin olan her güzel şeyden birisini benimsemek faziletini gösterdiler mi? Aksine, her muvaffakiyeti bir felaket, her güzel ve muhteşem eseri bir zarar diye göstermek için senelerdir nasıl çırpındıklarını milletçe bilmiyor muyuz?” sözleriyle anlattığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Rahmetli Menderes’in bunları söylemesinin üzerinden 70 yıl geçti. Bir arpa boyu yol alamayanlardan ülkenin ve milletin hayrına bir söz, bir iş beklemenin beyhudeliği ortada değil mi? Bizi asıl üzen, yerli ve millî hassasiyet taşıdıklarını ümit ettiğimiz kimilerinin de tek parti faşizminin değişmeyen bu kör husumet seline kapılmalarıdır. Milletimiz, hayranı olduğumuz o engin ferasetiyle herkese kulak verir, herkesi dinler, herkesi tartar, vakti saati geldiğinde de kendisi ve evlatları için en hayırlısı neyse o tavrı gösterir. İşte 14 Mayıs, o tavrın gösterileceği gün olacak. Terör örgütlerine gerekeni yaptık mı? Gelin şimdi terör örgütleriyle kol kola gezen bu altılı, masa altındakiyle yedililere 14 Mayıs’ta unutamayacakları bir dersi verelim. 14 Mayıs, inşallah Türkiye’nin yeniden uyanışına, dirilişine vesile olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.