Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Yemen ABD İnsansız Hava Aracını Vurdu

Yemen ABD İnsansız Hava Aracını Vurdu
9 Kasım 2023 21:42
1.147

ABC News’e göre Pentagon yetkilileri bir MQ-9 Reaper’ın düşürüldüğünü isim vermeden doğruladı…

İsmi açıklanmayan yetkililer, Çarşamba günü Yemen sahili üzerinde görev yapan bir ABD askeri insansız hava aracının düşürüldüğünü ve saldırının Husi milisleri tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Silahlı grup daha önce Gazze’de devam eden çatışmalar sırasında İsrail’e karşı drone ve roket saldırıları düzenleme sözü vermişti.

MQ-9 Reaper insansız hava aracının uluslararası hava sahasında düşürüldüğünü belirten yetkililer, ABD Merkez Komutanlığı’nın olayı soruşturduğunu kaydetti.

ABC News’e konuşan bir Pentagon yetkilisi “ABD ordusuna ait bir MQ-9 uzaktan kumandalı uçağın Yemen açıklarında Husi güçleri tarafından düşürüldüğünü teyit edebiliriz” dedi.

Grup ayrıca saldırıyı gösterdiğini iddia ettikleri, bir hava savunma füzesinin bir uçağa isabet ettiği ve alevler içinde kaldığı görüntüleri de paylaştı.

Çarşamba günü erken saatlerde, 2014 yılından bu yana Yemen’in bir bölümünde fiili yönetimini sürdüren Husilerin sözcüsü, insansız hava aracının “ABD’nin İsrail varlığına verdiği askeri destekle birlikte Yemen karasularında düşmanca, izleme ve casusluk operasyonları yürütürken” vurulduğunu söyledi.

Sözcü sözlerine şunları da ekledi: “Düşmanca eylemler Yemen silahlı kuvvetlerini, Filistin halkına yapılan zulümle dayanışma içinde İsrail varlığına karşı askeri operasyonlar düzenlemeye devam etmekten alıkoymayacaktır.”

Geçtiğimiz ayın sonlarında Husi yetkililer Gazze’deki Filistinlilere destek gösterisi olarak İsrail’e çok sayıda insansız hava aracı ve füze saldırısı düzenlediklerini doğrulamış ve yeni saldırılar düzenleyecekleri sözünü vermişlerdi.

ABD ordusu daha önce Kızıldeniz üzerinden İsrail’e yönelen mermileri vurduğunu açıklamış, ABD Donanmasına ait bir destroyerin de Ekim ayında Husi güçleri tarafından fırlatılan seyir füzeleri ve insansız hava araçlarını engellediği bildirilmişti.

ABD’li yetkililer de 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yönelik ölümcül saldırısından bu yana Gazze üzerinde bir dizi “silahsız” insansız hava aracı uçuşu yapıldığını doğrulamış, ancak operasyonların Filistinli militan grup tarafından kaçırılan rehinelerin yerini tespit etmek amacıyla yapıldığını savunmuştu.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.