Dolar 32,5697
Euro 34,9942
Altın 2.451,49
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C

Yeni Alman Piyade Savaş Aracı Kusurlarla Dolu

Yeni Alman Piyade Savaş Aracı Kusurlarla Dolu
18 Aralık 2022 18:03
221

Puma zırhlı taşıyıcısını içeren tatbikatların “tamamen başarısız” olduğu bildirildi…

Der Spiegel dergisinin Cumartesi günü Bundeswehr’in dahili bir belgesine dayandırdığı haberine göre, NATO hızlı müdahale gücüne katılması beklenen Alman Puma zırhlı piyade savaş araçları eğitim tatbikatları sırasında tamamen başarısız oldu.

Yayın, 10. Zırhlı Tümen komutanı Tümgeneral Ruprecht von Butler’ın tatbikata katılan 18 aracın tamamının çalışmaz hale geldiğini söyleyen bir mektubuna atıfta bulundu. Performanslarını “tam bir başarısızlık” olarak nitelendirdi.

Elektronik parçalarda sorunlara eğilimli olduğu söylenirken, bir aracın sürücü bölmesinde yangın çıktı.

Von Butler’ın, son iki operasyonel Puma’nın “bir buçuk saat sonra taret kusurları nedeniyle” bozulduğunu yazdığı bildirildi.

Komutan generalin kusurların “hiç bu kadar sıklıkta meydana gelmediğini” söylediği aktarıldı. Puma’nın performansının “gerekli tüm hazırlıklara rağmen bir piyangoya dönüştüğünü” ve bunun “birlikler için özellikle stresli” olduğunu da sözlerine ekledi.

Der Spiegel’e göre Puma’nın NATO’nun acil müdahale gücünün bir parçası olarak gelecek yıl konuşlandırılması bekleniyordu. Ancak, von Butler’ın üç ila dört ay süreyle kullanılamayacağını söylediği aktarıldı. Bildirildiğine göre, “bir sonraki duyuruya kadar” daha eski Marder piyade savaş araçlarıyla değiştirilecek ve yetkililerin Puma’nın savaşa hazır hale getirmek için her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Sayısız sorunu nedeniyle, Puma zırhlı aracı daha önce Alman medyası tarafından ‘Pannenpanzer’ veya ‘arıza tankı’ olarak adlandırılmıştı.

Haberler, Berlin’in Rusya ile çatışması nedeniyle Ukrayna’ya silah göndermeye devam etmesi nedeniyle Bundeswehr’deki silah ve mühimmat kıtlığıyla ilgili çok sayıda raporun ardından geldi.

Der Spiegel daha önce Almanya’nın NATO’nun Litvanya’da konuşlanmış tabur büyüklüğündeki çok uluslu birliğine katkıda bulunmak için yeterli topçu ve hava savunma sistemine sahip olmadığını bildirmişti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.