Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
BİST 9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 29°C

Yeni Teknoloji Yıldızları Belli Oldu

Yeni Teknoloji Yıldızları Belli Oldu
20 Ekim 2022 20:55
116

Deneyap Türkiye 4. Faz kapsamında gerçekleştirilen uygulama sınavı sonuçları açıklandı. Geleceğin teknoloji yıldızları, 11 farklı başlıkta 36 ay boyunca ücretsiz eğitim alacak. 4. faz kapsamında 26 ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha açılarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi hedefine ulaşıldı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında 2 bin 500 öğrenci mezun olurken 18 bin öğrenci ise eğitimine devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 81 İlde 100 Deneyap Türkiye Projesi hayata geçirildi. Projenin ilk 3 etabında 55 ilde 66 Deneyap Teknoloji Atölyesi açıldı. Eğitimler devam ederken 4. faz kapsamında 26 ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha açılarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi hedefine ulaşıldı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında 2 bin 500 öğrenci mezun olurken 18 bin öğrenci ise eğitime devam ediyor.

42 İL, 50 MERKEZ

Ülke çapında 42 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak) 1 Ekim 2022 tarihinde 42 il 50 merkezde gerçekleştirilen uygulama sınavı sonuçları açıklandı.

ÜCRETSİZ EĞİTİM

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde, 11 farklı başlıkta 36 aylık ücretsiz eğitim serüveni Geleceğin Teknoloji Yıldızları için başlayacak. Öğrencilere Tasarım Ve Üretim, Elektronik Programlama Ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık Ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji Ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik Ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilecek.

GİRİŞİMCİLİK VE ELEŞTİREL DÜŞÜNME

Öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir. Atölye programları ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.