Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Yılbaşından Bu Yana 2 Bin Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Yılbaşından Bu Yana 2 Bin Terörist Etkisiz Hale Getirildi
20 Kasım 2023 21:53
1.227

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yılbaşından bu yana bir kısmı elebaşı seviyesinde yaklaşık 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Bir gece ansızın gelebiliriz’ ikazımız dün olduğu gibi bugün de geçerlidir” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Toplantıda ele alınan terörle mücadele başlığına değinen Erdoğan, yılbaşından bu yana bir kısmı elebaşı seviyesinde yaklaşık 2 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ikazını bir kez daha yineleyen Erdoğan, “Döktükleri her damlanın hesabını teröristlerden misliyle soruyoruz, soracağız. Son terörist de ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarılıncaya kadar hudutlarımız içinde ve dışında bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye olarak, Gazze’de akan kanın durması için seferber olmuşken, Batılı ülkelerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak takip ediyoruz. İsrail işgal güçleri, her gün kadın, çocuk, gazeteci, doktor, yaşlı, sivil demeden masumları katlediyor; ama Avrupa’sından Amerika’sına hiçbir ülkeden en küçük bir tepki dahi gelmiyor.

Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı atom bombası atma tehdidi dâhil modern savaş araçlarının tamamını kullanan İsrail ve onu destekleyen herkes, sadece tarih önünde değil, insanlık vicdanı nezdinde de yargılanacaktır.

“HAMDOLSUN MİLLETİMİZ, HAKİKATLERİN FARKINDADIR”
Bugün Gazze’de yaşananlara tepki vermezsek, yarın ‘vaad edilmiş topraklar’ denilen işgalci fanatizmin, kendi topraklarımıza uzanmasına engel olamayız.

İşte bu sebeple diyoruz ki, Balkanlardan Kafkaslara, Karadeniz’den Akdeniz’in doğu kıyılarına kadar dört bir yanımızda yaşanan her hadise, bizi doğrudan ilgilendirir. Karabağ’ın gönlümüzdeki yeriyle Gazze’nin gönlümüzdeki yeri aynıdır. Tıpkı Bosna’yla Halep’i, Trablus’la Belh’i, Selanik’le Musul’u ayırt etmediğimiz gibi, kendi kadim şehirlerimizle Kudüs’ü de aynı görüyoruz.

Aslında, bu vizyona sahip olmayan bir takım sözde aydınlara, siyasetçilere, medya mensuplarına, sosyal medya silahşörlerine ne desek boş olduğunu biliyoruz.

Hamdolsun milletimiz, bu vizyona sahiptir, bu hakikatlerin farkındadır. Asırlardır her kritik vakitte olduğu gibi, son gelişmeler karşısında da milletimiz duasını ona göre yapmakta, yumruğunu ona göre sıkmakta, gerektiğinde harekete ona göre geçmektedir.

“YILBAŞINDAN BU YANA YAKLAŞIK İKİ BİN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HÂLE GETİRDİK”
Terör örgütleriyle ve organize suç şebekeleriyle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yılbaşından bu yana, bir kısmı elebaşı seviyesinde, yaklaşık iki bin teröristi etkisiz hâle getirdik.

Döktükleri her damla kanın hesabını teröristlerden misliyle soruyoruz, soracağız. Son terörist de ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarılıncaya kadar hudutlarımız içinde ve dışında bu mücadeleyi devam ettireceğiz.

Güney sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu, Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiğimiz harekâtlarla parçaladık. Pençe harekâtlarıyla bölücü örgütü, Irak sınırımızdan uzaklaştırdık.

Bölücü terör örgütünü palazlandırma girişimlerini yakından takip ediyoruz. Gerektiğinde yeni operasyonlarla, bu alçak ve sinsi planları da sahiplerinin başlarına geçirmekte kararlıyız. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ikazımız dün olduğu gibi bugün de geçerlidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.