Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Yunanistan Sınıra Tel Örgü Çekecek

Yunanistan Sınıra Tel Örgü Çekecek
7 Ocak 2023 23:37
134

Yunanistan, yaygın yasadışı göç nedeniyle bariyeri genişletmeye hazırlanıyor…

Vatandaşları Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Yunanistan’ın tüm Avrupa sınırını kapsayacak şekilde 140 kilometrelik yeni bir çit inşa etmeyi planladığını duyurdu. Yetkili, Cumartesi günü yayıncı kuruluş SKAI’ye verdiği demeçte, yeni çitin ilk 35 km’lik açıklığının inşaatının hemen başlayacağını söyledi.

Theodorikakos, Evros Nehri üzerinde 140 kilometrelik bir çit oluşturmak hükümetin nihai kararıdır dedi.

Yunanistan ve Türkiye, Avrupa’da, esas olarak Meriç Nehri boyunca uzanan yaklaşık 200 km’lik ortak bir sınırı paylaşıyor. Yunanistan, sınırın 40 km’den fazla bir kısmına, Edirne yakınlarındaki açıklık boyunca beton ve dikenli tel bariyerlere zaten sahip. Çit ilk olarak 2012’de dikildi ve 2021’de uzatıldı.

Theodorikakos, Evros Nehri’nin tek başına yasadışı göçmenler için yeterince zorlayıcı bir engel olduğunu kanıtlamadığını ve aynı adı taşıyan eyaletin düzensiz geçişler için bir sıcak nokta olmaya devam ettiğini kaydetti. Bakan, bu işgal için bir zaman aralığı belirtmeden, Yunan polisi, Evros’ta konuşlandırılarak, 256.000 yasadışı göçmen tarafından ülkenin yasadışı işgalini önledi dedi.

Geçtiğimiz yıl boyunca AB, 2015-2016 göçmen krizinden bu yana en yüksek yasadışı göç seviyesini gördü. Bloğun sınır teşkilatı Frontex’in son rakamlarına göre, 2022’nin ilk 11 ayında AB’nin dış sınırlarından yaklaşık 308.000 “düzensiz giriş” tespit edildi ve bu, 2021’in aynı dönemine göre %68’lik keskin bir artış anlamına geliyor. Frontex’e göre, Batı Balkan ve Orta Akdeniz yolları geçen yıl içinde en fazla yasa dışı göçmen trafiğini gördü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.