Site icon Life Haber Ajansı

Yunanistan’ı “Tayfun” Korkusu Sardı

tayfun Life Haber Ajansı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamalar, “Yunanistan’a korku sarmasına” sebep oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Son uzun menzilli füze testimiz savunma sanayimizin geldiği yeri göstermesi açısından çok önemliydi. Son yaptığımız Tayfun testi Yunanları çıldırttı. Devam eden bir süreçte onun mesafesini 561 km’den daha da uzatmak istiyoruz. Atina bunun menzili içerisinde diye Yunanlıları ürkütmeyi başladı.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar Yunan basınında geniş yankılara sebep oldu. Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden To Vima gazetesi ise bu haberi , “Erdoğan yine meydan okuyor!” başlığı ile servis ederek. Ayrıca, Türkiye’nin Tayfun füzesinden önce de uzun menzilli füze geliştirildiğine dair şüphelerinin bulunduğunu ekledi.

Ayrıca Yunan provokasyonlarına ilişkin konuşan Erdoğan, “Yunanistan’ın son dönemde Türkiye’ye yönelik izlediği tutumu kabul etmek mümkün değil. Biz de sessiz ve tepkisiz kalamayız. Laf üretmek yerine biz iş üreteceğiz. Yunanistan’ın aklını başına alması gerekiyor. Tahrik ve provokasyonlarla bir yere varamayacaklarını öğrenmeleri lazım.” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version