Dolar 32,5803
Euro 34,9119
Altın 2.437,17
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Zelensky’nin Yardımcısı, Ukrayna’nın Üst Düzey Rus Generali Öldürmeye Çalıştığını Doğruladı

Zelensky’nin Yardımcısı, Ukrayna’nın Üst Düzey Rus Generali Öldürmeye Çalıştığını Doğruladı
18 Aralık 2022 17:57
145

New York Times, Washington’un Kiev’i saldırıyı gerçekleştirmekten caydırmaya çalıştığını bildirmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin kıdemli yardımcılarından Aleksey Arestoviç, Kiev güçlerinin Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’u Ukrayna’daki cephelere yaptığı ziyaret sırasında öldürme girişiminde bulunduğunu kabul etti.

Arestovich, Cumartesi günü New York Times tarafından yayınlanan ve Rusya ile çatışmada Ukrayna’yı destekleyen Washington’un Nisan ayında Kiev’i üst düzey Rus komutanı hedef almaktan vazgeçirmeye çalıştığını iddia eden bir haber hakkında yorum yapıyordu.

Gazetenin kaynakları, ABD’nin, değerli bir Rus varlığına yönelik bir saldırının Rus ve Amerikan güçleri arasında doğrudan bir askeri çatışmaya yol açabileceği endişesiyle, Gerasimov’un olası cephe hatları ziyareti hakkındaki bilgileri Zelenskiy hükümetinden gizlediğini iddia etti.

Ancak Ukraynalılar, komutanın gezisini kendi kanallarından öğrendiler. “Onlara yapmamalarını söyledik. Üst düzey bir Amerikalı yetkili NYT’ye ‘Hey, bu çok fazla’ dedik. Gazeteye göre Kiev, Gerasimov’un bulunduğu düşünülen mevzileri bombalamaya devam etti, ancak general grevden etkilenmedi.

Gazete, ABD’nin Gerasimov’un cephe hatlarını ziyaret etme olası planlarını öğrendiğini ve Kiev’in generali öldürmeye çalışıp ABD ile Rusya arasında potansiyel bir çatışmaya yol açabileceği korkusuyla Ukrayna’dan bilgi saklamaya karar verdiğini iddia etti. . Ukrayna ordusunun Gerasimov’un planları hakkındaki bilgileri yine de elde ettiği bildirildi.

“Korkunç bir gizemi ortaya çıkaralım. Gerasimov İzium’daydı ve Gerasimov’a ateş ettik. Zelensky’nin yardımcısı, Pazar günü Rus aktivist Mark Feygin ile bir YouTube röportajında , ” Oldu” dedi.

Arestovich, Kiev’in Genelkurmay Başkanı’nın ziyaret ettiği Rus savaş karargahını vurduğunu, ancak bombardıman gerçekleştiğinde Gerasimov’un çoktan ayrılmış olduğunu iddia etti.

Izium, Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Kharkov Bölgesi’nde, Nisan ve Eylül ayları arasında Rus kuvvetlerinin kontrolünde olan bir şehir.

Moskova, Gerasimov’un Nisan ayında Ukrayna’ya gittiğini hiçbir zaman resmi olarak doğrulamadı. Rusya Savunma Bakanlığı’na göre komutan, cephe hatlarındaki Rus birliklerini yalnızca Temmuz ayı başlarında ziyaret etti.

Cuma günü Gerasimov, Vladimir Putin ile bir toplantıya katılan ve Moskova’nın Ukrayna’daki askeri operasyonunun ilerleyişi hakkında cumhurbaşkanına rapor veren üst düzey Rus savunma yetkilileri arasında yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.