Dolar 32,5827
Euro 35,0155
Altın 2.461,48
BİST 9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

1600’den Fazla Göçmen Bir Gecede İtalya’ya Ulaştı

1600’den Fazla Göçmen Bir Gecede İtalya’ya Ulaştı
12 Mart 2023 14:36
119

Başbakan Giorgia Meloni, sıkı önlemler sözü vermesine rağmen, bu yıl gelenlerin üç katına çıktığını gördü…

İtalyan yetkililer, Cumartesi günü şafaktan önce 1.650 ağırlıklı olarak Afrikalı ve Orta Doğulu göçmeni karaya çıkardı ve onları zaten aşırı kalabalık olan barınaklara bıraktı. Bir gün önce, Başbakan Giorgia Meloni, yönetimi altında hızla artan varış sayısını azaltmak amacıyla insan tacirlerine yönelik daha sert cezalar açıkladı.

Sahil güvenlik gemisi karaya oturmuş iki göçmen gemisinden 584 kişiyi alırken, iki küçük sahil güvenlik motorlu teknesi 379 kişiyi aldı. 487 kişiyi taşıyan başka bir göçmen gemisine sahil güvenlik ve sınır polis botları eşlik etti.

584 ve 487 kişilik gruplar Calabria’da kıyıya getirilirken, 379, Calabria’daki barınaklardaki aşırı kalabalık nedeniyle Sicilya’nın Augusta limanına götürüldü.

Sahil güvenlikten yapılan açıklamada, “Teknelerin göçmenlerle aşırı yüklenmesi ve elverişsiz deniz koşulları nedeniyle kurtarma çalışmaları karmaşıktı.”

Yerel yetkililer hava kuvvetlerinin Kuzey Afrika’ya İtalyan kıyılarından daha yakın olan Lampedusa adasındaki aşırı kalabalık bir sığınaktan göçmenleri uçururken Sicilya kıyılarında 200 kişinin daha alındığını söyledi.

Geçen yılın aynı döneminde 6.000 olan göçmen sayısı, bu yıl şimdiye kadar 17.000’den fazla göçmen İtalya’ya geldi.

Meloni, geçen yıl sürgünleri artırma ve STK gemilerinin göçmenleri İtalyan limanlarına taşımasını durdurma sözü vererek iktidara geldi. Para cezaları ve hacizlerle çalışan bu gemilerin sayısını azaltmayı başarırken, yolculuk yapan göçmenlerin sayısı arttı ve Perşembe günü insan kaçakçıları ve suç ortakları için daha ağır hapis cezaları açıklamasına neden oldu.

Meloni , geçen Cumartesi günü Calabria kıyılarında en az 76 göçmenin hayatını kaybettiği gemi kazasından kaçakçıları sorumlu tuttu. Perşembe günü, İtalya’nın uluslararası sularda faaliyet gösteren kaçakçıları da yargılayacağı yeni önlemlerinin “üçüncü bin yılın köleliği” ile mücadeleye yardımcı olacağını iddia etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.