Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

2023 Oscar Adayları Açıklandı

2023 Oscar Adayları Açıklandı
24 Ocak 2023 22:54
218

Bilim kurgu ve savaş temalı gişe rekorları kıran filmler, 95. Akademi Ödülleri listesinin başında yer alıyor

Geçen yılın bağımsız bilimkurgu filmi “Everything Everywhere All at Once” (Her Şey Her Yerde Aynı Anda), Salı günü Oscar adaylarının açıklanmasının ardından 95. Akademi Ödülleri aday listesinin başında yer aldı.

Daniel Scheinert ve Daniel Kwan’ın çoklu evren atlamalı gerilim filmi, Michelle Yeoh için En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu da dahil olmak üzere toplam 11 adaylık elde etti ve bu, ilk kez Asyalı bir aktrisin ödüle aday gösterilmesi oldu.

“Everything…” i , bir I. Dünya Savaşı destanı olan “All Quiet on the Western Front” (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok) ve İrlanda iç savaşı sırasında geçen bir kara komedi olan “The Banshees of Inisherin” takip etti. Her iki film de En İyi Film adaylıkları da dahil olmak üzere dokuz adaylık elde etti.

Bu yılın en iyi film yarışı aynı zamanda yılın en çok hasılat yapan filmlerini de içeriyor: “Avatar: The Way of Water” ve “Top Gun: Maverick” ile müzikal biyografik “Elvis”. Listede ayrıca Steven Spielberg’in “The Fabelmans”ı , Todd Field’ın “Tár”ı , Ruben Östlund’un “Triangle of Sadness”ı ve Sarah Polley’nin “Women Talking”i de yer alıyor.

Tom Cruise, geçen yıl yedi adaylık alan “Top Gun” devam filmiyle sinemaseverleri sinemalara geri getirmekle büyük itibar görmesine rağmen, en son En İyi Erkek Oyuncu listesine giremedi. Bunun yerine listede, rock and roll’un merhum kralı Elvis Presley’i canlandırmasıyla Austin Butler, “The Whale” deki geri dönüş rolüyle Brendan Fraser ve “Banshees” ve ” Banshees” için Colin Farrell ve Bill Nighy gibi isimler yer aldı.

  1. en iyi kadın oyuncu ödülü adayları arasında “Blonde” daki Marilyn Monroe rolüyle Ana de Armas , “Tar” daki tacizci orkestra şefi rolüyle Cate Blanchett, “The Fabelmans”la Michelle Williams ve “The Fabelmans”la Andrea Riseborough yer alıyor.

Diğer önemli adaylıklar arasında En İyi Senaryo dalında Netflix’in “Glass Onion”, En İyi Animasyon Filmi dalında Guillermo del Toro’nun “Pinocchio” ve en iyi yardımcı kadın oyuncu, kostüm tasarımı, makyaj, müzik ve görsel efektler için “Black Panther: Wakanda Forever” yer alıyor.

Kanadalı film yapımcısı Daniel Roher ayrıca CNN Films’in yapımcılığını üstlendiği, şu anda hapiste olan Rus muhalefet figürü ve Kremlin eleştirmeni Alexey Navalny’nin hayatını konu alan “Navalny” ile En İyi Belgesel adaylığını kazandı.

Akademi Ödülleri törenine üçüncü kez gece geç saatlerde talk show sunucusu Jimmy Kimmel ev sahipliği yapacak ve 12 Mart’ta Los Angeles’taki Dolby Theatre’da gerçekleştirilecek. Tören ABC’den canlı yayınlanacak.

Top Gun Maverick min Life Haber Ajansı
Life Haber Ajansı
Life Haber Ajansı
MV5BNTEy Life Haber Ajansı
Life Haber Ajansı
Her Sey Her Yerde Ayni Anda Life Haber Ajansı
FU57dA UYAAer14 Life Haber Ajansı
eb6pVUvLcF46gANiLGzoP9NDk3z scaled Life Haber Ajansı
avatar the way of water v0 gdhz4co0n1p91 Life Haber Ajansı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.