Dolar 32,3976
Euro 34,6825
Altın 2.428,59
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Meksikalı Şeytan Bebek Tutuklandı

Meksikalı Şeytan Bebek Tutuklandı
24 Eylül 2023 21:11
1.692

Haberlere göre, hırsızlık girişiminde bulunan bir kişi, kötü şöhretli Chucky ile topluluk üyelerini korkutuyordu.
Yerel medyaya göre, korku filmlerindeki Chucky karakterine benzeyen bıçaklı bir oyuncak bebek kullanarak Kuzey Meksika’da halkı korkutup soygun yapan bir adam tutuklandı. Filmlerde de tasvir edilen oyuncak bebek kelepçelenerek gözaltına alındı.

Sadece ‘Carlos N.’ olarak bilinen şahıs, yetkililer tarafından bu ayın başlarında Coahuila eyaletinin kuzeyinde bulunan Monclova’da kamu düzenini bozmak, halk için tehlike oluşturmak ve onlardan zorla para almakla suçlandı.

Monclova Polisinin eski müdürü Juan Raul Alcocer’e göre zanlı, ‘Child’s Play’ korku filmi serisinde kullanılmasıyla ün kazanmış bir oyuncak bebeği, insanları korkuturken izleyenlerin yüzüne doğru tuttu. “Bu yasadışıdır ve Carlos N. bu yüzden tutuklanmıştır.

Ayrıca, şehrin ana meydanında gerçekleşen suç sırasında yasadışı bir uyuşturucunun etkisi altında olduğu bildirildi.

Hem Carlos N. hem de söz konusu oyuncak bebek daha sonra yakındaki bir polis karakoluna götürülmüş ve burada kelepçelenerek vesikalık fotoğrafları çekilmiştir.” Tulumuna büyük bir bıçak saplanmış olan Chucky bebeği, sabıka fotoğrafı çekimi sırasında bir duvara yaslanmış ve saçlarından tutularak kaldırılmıştır.
Bebeği zapt eden polis memuru daha sonra, gazetecilerin talepleri sonucunda gerçekleştiği iddia edilen eylemleri nedeniyle azarlandı.

Alcocer’e göre, bazı gazeteciler polis memurunu oyuncak bebekle poz vermeye ve ona kelepçe takmaya teşvik ediyordu. Alcocer, “Bu davranış kabul edilemez” yorumunda bulundu. “Memur bu tür davranışlarda bulunmak yerine rolünü ve sorumluluklarını ciddiyetle ele almalı ve yönetmeliklere uymalıdır.”

Şu anda polis tarafından soruşturulmakta olan ‘şeytan bebek’ beyaz perdede ilk kez 1988 yapımı ‘Child’s Play’ filminde görülmüştü. Film, bir seri katilin ruhu tarafından ele geçirildiğinden habersiz, oğluna görünüşte masum bir oyuncak hediye eden bir annenin hikayesini anlatıyor.

Bu orijinal filmin başarısı yedi devam filminin daha çekilmesine yol açmıştır. ‘Child’s Play 3’ün Aralık 1992 ve Şubat 1993’te İngiltere’de iki ayrı cinayet soruşturmasına ilham kaynağı olduğu belirtilmektedir.

Bazı video kiralama zincirleri filmin kopyalarını mağazalarında bulundurmamaya karar verdiğinden, filmin izlenmesi daha sonra İngiltere’de sınırlandırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.