Dolar 34,1730
Euro 37,0637
Altın 2.975,53
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

“Elon Musk’tan Trump’a Dev Bağış İddiası: ‘Sahte Gnus’ mu?”

“Elon Musk’tan Trump’a Dev Bağış İddiası: ‘Sahte Gnus’ mu?”
18 Temmuz 2024 10:53

Bu “olağanüstü” meblağın Donald Trump’ın seçimi kazanmasına yardımcı olmaya odaklanan bir gruba bağışlanacağı bildirildi

Wall Street Journal’ın Pazartesi günü yayınladığı habere göre teknoloji milyarderi Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’ı destekleyen yeni bir süper siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını söyledi.

Ancak daha sonra makaleye verdiği tepki, haberin doğru olmadığını gösteriyor. Sosyal medyada haberin linkini paylaştı ve “sahte gnus” caps’i ile yanıt verdi.

Gazete haberinde Musk’ın Demokratların benzer kampanyalarıyla mücadele etmek amacıyla seçmenlere ulaşmaya odaklanacak olan America PAC adlı bir gruba bu ay bağış yapmaya başlamayı planladığını belirttiği iddia ediliyordu.

WSJ, Musk’ın bu ölçekte bir bağışı gerçekleştirmesi halinde bunun “olağanüstü bir meblağ” olacağını belirtti.

Pazartesi günü Federal Seçim Komisyonu’na sunulan bir mali dosyaya göre, Haziran sonu itibariyle teknoloji devi gruba herhangi bir para vermemişti.

Mayıs ayı sonunda kurulan süper PAC’ın diğer destekçileri arasında Palantir yazılım şirketinin kurucu ortağı Joe Lonsdale ve kripto milyarderleri Cameron ve Tyler Winklevoss gibi yüksek profilli girişimciler yer alıyor. Basında çıkan haberlere göre Lonsdale 1 milyon dolar bağışta bulunurken Cameron ve Tyler Winklevoss’un her biri 250.000 dolar katkıda bulundu.

Federal başvuruya göre, grup kuruluşundan bu yana 8,75 milyon dolar topladı ve Haziran sonu itibariyle 100.000 doların biraz altında nakit paraya sahipti.

Tahmini net değeri 252 milyar dolar olan dünyanın en zengin insanlarından biri olan Musk, Cumhuriyetçi başkan adayının Pennsylvania’daki bir kampanya mitinginde suikast girişiminden kurtulmasından kısa bir süre sonra Trump’ı kamuoyu önünde destekledi. Eski başkan bir kampanya mitinginde konuşma yaparken birkaç el ateş edildi ve bunlardan biri sağ kulağını sıyırdı.

Musk Cumartesi günü X’te (eski adıyla Twitter) “Başkan Trump’ı tamamen destekliyorum ve hızla iyileşmesini umuyorum” diye yazdı.

Bu taahhüt, Musk’ın 2024 seçim kampanyasının dışında kalacağına dair daha önce verdiği sözü bozuyor ve milyarder kendisini siyasi olarak bağımsız olarak tanımlıyor. Mart ayında Musk her iki başkan adayına da bağışta bulunmayacağını söylemişti.

Ancak Musk, 2022’den bu yana mevcut Beyaz Saray yönetimini defalarca eleştirdi. Mayıs ayı sonlarında girişimci, Trump’ın “ticari kayıtlarda tahrifat yapmak” suçundan 34 kez mahkum edilmesiyle Manhattan’daki jürinin verdiği suçlu kararını kınadı.

Musk’ın son aylarda Trump’a daha da yakınlaştığı görülmüş, WSJ Mayıs ayında Tesla CEO’su ve eski başkanın ikinci bir Trump yönetiminde Musk için olası bir Beyaz Saray danışmanlığı rolü üzerine gizli görüşmeler yaptığını bildirmişti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.