Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Alex Jones İflas Başvurusunda Bulundu

Alex Jones İflas Başvurusunda Bulundu
3 Aralık 2022 18:48
108

Sandy Hook ailelerinin avukatları, Infowars sunucusunun 1,5 milyar dolarlık bir ödemeden kaçmaya çalıştığını iddia ediyor

Tartışmalı Infowars sunucusu Alex Jones, Cuma günü Teksas’taki bir mahkemeye 1 milyar doları aşan yükümlülükleri karşılamak için yeterli varlığa sahip olmadığını bildirerek iflas koruması için başvurdu. Bu, Jones’a, olayın sahnelendiğini iddia ettikleri için Sandy Hook okulunda silahlı saldırı kurbanlarının avukatlarına ve ailelerine yaklaşık 1,5 milyar dolar ödeme emrinin verilmesinden sonra geldi.

Dosyalama, Houston’daki Teksas’ın Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesine, Jones’un “1 milyon ila 10 milyon dolar arasında” varlığa sahip olduğunu ve “50 ila 99 alacaklıya” karşı “1 milyar ila 10 milyar dolar arasında” yükümlülüklerle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

AP, Reuters ve New York Times da dahil olmak üzere büyük medya organlarının dosyalama hakkında bildirdiği gibi, Sandy Hook ailelerinin avukatları Jones’u Connecticut ve Texas’taki iki iftira davasından kaynaklanan yüz milyonlarca tazminatı ödemekten kurtulmaya çalışmakla suçladı.

“Amerikan yargı sistemi Alex Jones’u sorumlu tutacak ve jürinin kararını uygulamak için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” Connecticut davasındaki ailelerin avukatı Chris Mattei, AP ve Reuters tarafından aktarılan bir açıklamada söyledi.

Jones, Sandy Hook’taki 2012 katliamıyla ilgili anlatıya, eski öğrenci Adam Lanza’nın annesini, diğer altı yetişkini ve 20 çocuğu öldürüp kendini kafasından vurmasıyla ilgili anlatıya rezil bir şekilde şüpheyle yaklaştı. O zamandan beri ebeveynlerden bazıları, Lanza’nın ateşli silah satın alması nedeniyle silah üreticilerine ve satıcılarına dava açtı. On aile ayrıca Jones’a, bazılarının şovunda “kriz aktörleri” olduğunu iddia ettiği için dava açtı.

Ekim ayında, bir Connecticut jürisi Jones’a birkaç Sandy Hook ailesine 965 milyon dolar tazminat ödemesini emretti ve bir yargıç cezai tazminat olarak 473 milyon dolar daha ekledi. Teksas’taki ayrı bir dava, Jones’un bir Sandy Hook ailesine 49 milyon dolar daha ödemesine karar verilmesiyle sonuçlandı. Avukatları her iki karara da itiraz edeceklerini söyledi.

Ailelerin avukatları, davalarının ilk açıldığı 2018’den itibaren Jones’un Infowars’tan paravan şirketlere 60 milyon doları aktardığını iddia ederek, Jones’un iflas korumasını kullanmasını engellemek için dava açtı.

Jones, vurulmanın sahnelenmiş olabileceğini “meşru olarak düşündüğünü” , ancak daha sonra fikrini değiştirdiğini ve “yüzlerce kez” özür dilediğini ifade etti. Ayrıca davaları anayasal olarak korunan ifade özgürlüğü hakkına bir saldırı olarak nitelendirdi ve yargılamaları Çin’de bir “mücadele oturumu” olarak nitelendirdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.