Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 25°C

Berlusconi’ye Lösemi Teşhisi Kondu

Berlusconi’ye Lösemi Teşhisi Kondu
7 Nisan 2023 21:23
115

Eski İtalya başbakanı, nefes almakta güçlük çektikten sonra Çarşamba günü Milano’daki bir hastaneye kaldırıldı.

Dört İtalyan hükümetinde başbakanlık yapan ve ülkenin en baskın iş ve siyaset figürlerinden biri olan Silvio Berlusconi’ye lösemi teşhisi kondu ve doktorları Perşembe günü yoğun bakıma kaldırıldı. 86 yaşındaki, solunum problemlerinden şikayet ettikten sonra Çarşamba günü Milano’da hastaneye kaldırıldı.

ANSA haber ajansı aracılığıyla Perşembe günü Milano’daki San Raffaele Hastanesi’ndeki sağlık ekibi tarafından yapılan açıklamada, “Silvio Berlusconi şu anda bir akciğer enfeksiyonunu tedavi etmek için yoğun bakımda” dedi. Ayrıca, akciğer durumuna katkıda bulunan kronik miyelomonositik lösemi teşhisi konduğunu da doğruladılar.

“Bulaşıcı olay, bir süredir taşıyıcısı olduğu kronik bir kan durumu bağlamında çerçeveleniyor” diye ekledi. Berlusconi’nin kişisel doktoru Alberto Zangrillo başkanlığındaki sağlık ekibi, Berlusconi’nin durumunun “olumsuz etkilerini” sınırlamak için bir “terapötik strateji” uygulanacağını söyledi.

Aynı zamanda dışişleri bakanı olarak da görev yapan İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani Perşembe günü erken saatlerde RAI televizyonuna verdiği demeçte, “Berlusconi sessiz bir gece geçirdi, durumu stabil.” “Hepimiz iyimser olmak istiyoruz ve aslanın yakında partinin başına geçeceğini umuyoruz. O bizim siyasi liderimiz ve elbette asla pes etmiyor.”

Berlusconi, hükümette bir rolü olmamasına rağmen, Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağcı koalisyonun bir parçasını oluşturan Forza Italia partisinin başında bulunuyor.

ANSA haber ajansının bildirdiğine göre, eski başbakan Çarşamba günü kemoterapi tedavisine başladı ve Perşembe gününden itibaren durumunun stabil olduğunu da sözlerine ekledi.

Forza Italia Partisi Perşembe günü yine Berlusconi’nin hastaneye kaldırılmasının ardından parlamentoda “maksimum taahhüt” çağrısında bulunduğunu vurgulayan bir bildiri yayınladı.

Sıklıkla tartışmalı olan Berlusconi, onlarca yıldır İtalyan siyasetinde yarı kalıcı bir fikstür olmuştur. 1994’ten 1995’e, 2001’den 2006’ya ve 2008’den 2011’e kadar başbakanlık yaptı. Vergi kaçakçılığı suçundan altı yıl süreyle siyasetten uzaklaştırıldı, ancak geçen yıl genel seçimlerin ardından İtalya senatosuna geri döndü.

Eski medya patronu, İtalya yasama meclisinin zirvesindeki görev süresi boyunca birçok skandalla karşı karşıya kaldı. Görevi kötüye kullanmak, iftira ve mafya ile ilişki kurmak gibi iddia edilen suçlardan 30’dan fazla kez yargılandı.

2011 yılında, kötü şöhretli ‘bunga bunga’ partilerinden birinde reşit olmayan bir fahişeyle seks yaptığı iddiasıyla soruşturuldu, ancak daha sonra bir yargıç, Berlusconi’nin kızın reşit olmadığından habersiz olduğunu tespit etmesi üzerine beraat etti. Berlusconi, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Berlusconi, siyasetin dışında, İtalya’nın en büyük televizyon ağını kurma çalışmaları ve AC Milan futbol takımının eski sahibi olmasıyla tanınır. Son yıllarda çeşitli sağlık sorunları yaşamış, 2016 yılında kalp ameliyatı olması ve prostat kanserine yakalanmıştır. 2020’de kendisine Covid-19 teşhisi kondu ve bu da birkaç hastane ziyaretiyle sonuçlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.