Dolar 32,2587
Euro 34,7780
Altın 2.407,36
BİST 10.330,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi 86 Yaşında Öldü

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi 86 Yaşında Öldü
13 Haziran 2023 00:12
1.143

Raporlara göre, politikacı Pazartesi günü Milano’nun San Raffaele hastanesinde vefat etti…

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi 86 yaşında hayatını kaybetti.

Berlusconi, Cuma günü Milano’daki San Raffaele hastanesine yatırılmıştı ve Corriere della Sera gazetesi daha sonra durumunu “çok ciddi” olarak nitelendirdi.

Yayıncı RAI’ye göre, Forza Italia parti liderinin çocukları, Pazartesi günü ölüm raporlarının ortaya çıkmasından kısa bir süre önce hastaneye gelmişti.

Lösemi teşhisi konan Berlusconi, daha önce Nisan ayında solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve 45 gün boyunca akciğer enfeksiyonu nedeniyle tedavi görmüştü. O zamanlar, doktorlar kanserini “akut değil” olarak tanımlamışlardı.

Berlusconi, 1994-1995, 2001-2006 ve 2008-2011 yılları arasında dört hükümette İtalya’nın başbakanı olarak görev yaptı ve diktatör Benito Mussolini’den bu yana ülkenin en uzun süre görev yapan başbakanı oldu.

Tanınmış bir medya kralı olan Berlusconi, Mediaset televizyon grubunu kurdu ve 1986’dan 2017’ye kadar AC Milan futbol kulübünün sahibi oldu.

Berlusconi, siyasi ve iş kariyeri boyunca görevi kötüye kullanma, hakaret ve mafya ile bağlantılara kadar çeşitli suçlardan dolayı 30’dan fazla kez yargılandı.

Bu yılın başlarında, eski başbakan, reşit olmayan bir fahişeyle seks için para ödediği iddialarından kaynaklanan önceki bir davada tanıklara rüşvet verdiği şüphesiyle başlatılan sözde “Yakut” davasında beraat etti.

Berlusconi, vergi dolandırıcılığından dört yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 2013 yılında kamu görevinde bulunmaktan men edildi. Yasak 2018’de kaldırıldı ve bir yıl sonra Avrupa Parlamentosu (MEP) üyesi oldu.

Tecrübeli politikacı, geçen yıl İtalya’da seçimlere geri döndüğünü açıkladı ve Mario Draghi hükümetinin çöküşünün ardından Eylül ayında Senato koltuğu kazandı.

Berlusconi’nin Forza Italia partisi, mevcut Başbakan Giorgia Meloni, Lega Nord (Kuzey Ligi) ve ABD Ilımlıları’nın İtalya’nın Kardeşleri partisi ile merkez sağ koalisyonun bir parçası olarak yürütülen erken seçimde 45 sandalye talep etti.

Lega Nord partisinin lideri Matteo Salvini, “Büyük bir İtalyan bize veda etmeye karar verdi” dedi ve vefatını kutlamak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.