Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Cristiano Ronaldo, Manchester United’dan Derhal Ayrılma Kararı Aldı

Cristiano Ronaldo, Manchester United’dan Derhal Ayrılma Kararı Aldı
22 Kasım 2022 23:33
142

Manchester United, İngiliz TV sunucusu Piers Morgan ile yaptığı sansasyonel röportajdan ilk alıntıların ilk kez internette yayınlanmasının ardından bir haftadan biraz daha uzun bir süre sonra Cristiano Ronaldo ile resmi olarak yollarını ayırdı.

Salı öğleden sonra geç saatlerde yayınlanan kısa bir açıklamada Manchester United, Ronaldo’nun her iki tarafça bir anlaşmaya varılmasının ardından kulüpten ayrıldığını söyledi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ” Cristiano Ronaldo, karşılıklı anlaşma ile derhal geçerli olmak üzere Manchester United’dan ayrılacak ” denildi.

Kulüp, Old Trafford’da oynadığı iki sezonda 346 maçta 145 gol atarak yaptığı muazzam katkı için kendisine teşekkür ediyor ve kendisine ve ailesine gelecekte iyi dileklerini sunuyor .

” Manchester United’daki herkes, Erik ten Hag yönetimindeki takımın ilerlemesini sürdürmeye ve sahada başarıya ulaşmak için birlikte çalışmaya odaklanmaya devam ediyor .”

Ronaldo’nun ayrılışı, Portekizli süperstarın Manchester United, koçu ve sahipleri ile yaşadığı hayal kırıklıklarını seslendirdiği Morgan ile 90 dakikalık bir röportajın ardından geldi.

37 yaşındaki forvet, United’daki ikinci dönemi boyunca birçok kez kulüp yetkilileri tarafından saygısızlık edildiğini hissettiğini iddia etti ve Old Trafford sıcak koltuğunu önde tutan patron Erik ten Hag’a saygı duymadığını belirtti. 2022-23 sezonunun başlangıcı.

Ayrıca kulübün ABD merkezli sahipleri Glazer ailesine, Wayne Rooney gibi eski oyunculara da seslendi ve hasta kızına bakmak için izin istediğinde kulübün kendisine inanmadığını hissettiğini söyledi.

Perşembe günü Gana ile oynayacağı ilk H Grubu maçı öncesinde şu anda Portekiz milli takımıyla Katar’da bulunan Ronaldo, artık serbest kalacak ve hemen yeni bir takıma imza atabilecek.

Geçtiğimiz yaz birçok transfer söylentisi arasında Ronaldo, yalnızca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir kulübe geçmeyi düşüneceğini açıkça belirtmişti.

Ronaldo’nun ayrılışı, Morgan röportajındaki birçok kışkırtıcı ifadesinin ardından kaçınılmaz görünse de, ilk olarak 2003’te eski United patronunun Sporting Lizbon’dan o zamanlar genç olan Ronaldo’yu imzalamasıyla başlayan bir ilişkinin parçalanmasını temsil ediyor.

2007-08 kampanyasında elde ettiği Premier Lig sezonunda (31) Manchester United için en çok gol atan tüm zamanların rekoru ile kulüpten ayrılıyor.

Kulüpteki ilk büyüsünde 292 maçta 118, ikincisinde 54 maçta 27 gol attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.