Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Evde Eğitim Alacak Öğrenciler!

Evde Eğitim Alacak Öğrenciler!
27 Ekim 2022 21:59
3.803

Millî Eğitim Bakanlığı, evde eğitim hizmeti alacak öğrencilerin “durum bildirir sağlık kurulu raporları”nın daha kolay alınabilmesine yönelik düzenleme yaptı.

Millî Eğitim Bakanlığınca Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından yararlanamayıp evde eğitim hizmetinden yararlanacak öğrencilerin işlemlerini kolaylaştıracak yeni bir madde, düzenlemeye eklendi. Bu kapsamda, “en az biri, ilgili daldan olmak üzere üç uzman tabip tarafından” düzenlenmiş sağlık kurulu raporu yerine sadece sağlık kurulu raporu alan öğrenciler, evde eğitim hizmeti alabilecek.

Fizyoterapistler özel eğitim değerlendirme kurulu üyesi olabilecek

Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapmaya başlayan “fizyoterapist” tanımının eklendiği yeni düzenlemeyle fizyoterapistlerin özel eğitim değerlendirme kurulu üyesi olabilmesine ilişkin hüküm getirildi.

Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan kayıt yaşı ile ilgili hükümlerle uyumluluğun sağlanması amacıyla özel eğitim öğrencilerinin okul öncesine ve birinci sınıfa kayıt yaşı ile ilgili maddede de düzenleme yapıldı.

Buna göre, bu öğrencilerin kayıtlarının yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle; 71 ayını tamamlamış, 79 aydan gün almamış olanların velisinin yazılı talebi ve “özel eğitim değerlendirme kurulu raporu” doğrultusunda ilkokula başlamaya hazır olmadığı değerlendirildiği takdirde okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamları sağlanacak.

e-Okul Sistemi üzerinden ilkokula kaydı yapılan ve okul öncesi eğitim süresi uzatılan çocuklar, il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile okul öncesi eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürecekler.

YORUMLAR

  1. Semanur dedi ki:

    Ben 14.12.2003 doğumluyum Ben 2012 yılında okula erken başlamıştım Ben beş yaşındayken bana kolay öğretmediler altı yaşa geldiğimde evde kendime birinci sınıf herşey öğreniyordum evde eğitim sayılmasını istiyorum ve okumak istiyorum bismilde yaşıyorum

    1. lifehaber.com dedi ki:

      Öncelikle Yorumunuz için teşekkür ederiz. Açık Öğretim Sınavlarına Girerek Öğrenim Hayatınızı devam ettirmenizi temenni ediyoruz…