Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C

FIFA, Sırbistan’a Dünya Kupası Bayrağı Nedeniyle Dava Açtı

FIFA, Sırbistan’a Dünya Kupası Bayrağı Nedeniyle Dava Açtı
27 Kasım 2022 16:57
185

Kosovalı futbol yetkilileri, Sırp takımının soyunma odasına pankart asılmasının ardından harekete geçilmesi çağrısında bulundu…

FIFA, Kosova’daki futbol yetkililerinin Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Sırp takımının soyunma odasında asılan bayrakla ilgili şikayetleri üzerine Sırbistan hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Afiş, Sırbistan’ın Perşembe günü Brezilya ile oynadığı maçtan önce gösterildi ve üzerinde Sırp bayrağının renkleriyle Kosova’nın bir taslağını içeriyordu. Pankartta “teslim olmamak” sloganı yazıyordu.

Kosova Futbol Federasyonu (FFK) yetkilileri, Sırp takımını “futbolun aktardığı değerlere aykırı saldırgan hareket etmekle” suçlayarak FIFA’nın harekete geçmesini talep etti .

FIFA Cumartesi günü yaptığı açıklamada , disiplin kurulunun, kurallarının “saldırgan hareketler, işaretler veya dil” ve “sportif olmayan nitelikteki gösteriler için bir spor etkinliğini kullanmak” içeren bir bölümüne atıfta bulunarak dava açtığını doğruladı.

Konuyla ilgili bir karar için başlangıçta herhangi bir süre verilmedi.

Sırbistan açılış maçını Brezilya’ya 2-0 kaybetti ve bir sonraki maçını Pazartesi günü Kamerun yaptı. G Grubundaki son maçları Cuma günü İsviçre ile oynayacak.

Kosova, 1999 bombalama harekatından sonra NATO tarafından işgal edilen Sırbistan’ın bir eyaletidir. Etnik Arnavut geçici hükümeti, 2008’de ABD desteğiyle bağımsızlığını ilan etti.

AB Belgrad’ı Kosova’nın bağımsızlığını tanımaya çağırırken, Sırbistan bunu şiddetle reddetti. Rusya, bölgeyi ayrı bir devlet olarak tanımayan ülkeler arasında yer alıyor.

Kosova, 2016 yılında FIFA üyesi oldu ve bölgeyle ilgili siyasi tartışmalar geçmişte futbola da sıçradı.

Her ikisi de etnik Arnavut olan İsviçreli oyuncular Granit Xhaka ve Xherdan Shaqiri, dört yıl önce Rusya’da Sırbistan ile oynanan Dünya Kupası maçında ‘çift başlı kartal’ selamı verdikten sonra FIFA tarafından para cezasına çarptırılmıştı .

Jest, Arnavutluk bayrağındaki kartala bir gönderme olarak görüldü.

Mevcut tartışma, Sırbistan ile ayrılıkçı eyaleti arasında araçların kullandığı plakalar konusunda yaşanan gerginliklerin ortasında geliyor. Konuyla ilgili olarak bu hafta başlarında Brüksel’de AB aracılığında bir anlaşmaya varıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.