Dolar 32,4253
Euro 34,8258
Altın 2.399,42
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Filistin Yanlısı Protestocular ABD Kongre Binası’nı İşgal Etti

Filistin Yanlısı Protestocular ABD Kongre Binası’nı İşgal Etti
19 Ekim 2023 21:40
1.100

Göstericiler ABD’den İsrail ve Hamas’ı ateşkese zorlamasını talep etti…

Çok sayıda Filistin yanlısı protestocu Çarşamba günü ABD Kongre Binası’nda bir oturma eylemi düzenleyerek ABD’nin İsrail ve Hamas arasında bir ateşkesi desteklemesini talep etti. Polis binayı terk etmeyi reddeden çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Eylemciler, National Mall’daki daha büyük bir gösteriden ayrılarak, polis çemberinin bakışları altında Temsilciler Meclisi Binası’nda yere oturdular. “Ateşkes hemen şimdi!” sloganları atan protestocular “Gazze yaşasın” ve “bizim adımıza değil” yazılı pankartlar taşıdı.

Protesto başladıktan kısa bir süre sonra Kongre Binası Polisi kalabalığı dağılmaları yönünde uyardı ve buna uymayanları gözaltına aldı. Kongre Binası Polisi yaklaşık 300 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Barış için Yahudi Sesi tarafından organize edilen gösteriye 24’ü haham olmak üzere 350’den fazla kişi katıldı. Grup dışarıda ise 10,000 kadar kişinin “İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik devam eden etnik temizliğine karşı çıkmak için” yürüdüğünü iddia etti.

İsrail’in Gazze’deki Hamas militanlarına yönelik hava harekâtı Çarşamba günü 12. gününe girdi. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre Hamas’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırısına karşılık olarak başlatılan Yahudi devletinin müdahalesi yaklaşık 3.500 ölü ve 12.000’den fazla yaralı bıraktı.

Amerikalı yetkililer ve milletvekilleri İsrail’in askeri müdahalesini büyük ölçüde desteklerken, Başkan Joe Biden ülkesinin dayanışmasını göstermek üzere Çarşamba günü Tel Aviv’i ziyaret etti.

Sadece bir avuç Demokrat milletvekili İsrail operasyonuna karşı çıktı. Bunlar arasında, her ikisi de Çarşamba günkü mitingde konuşan Missouri Temsilcisi Cori Bush ve Michigan Temsilcisi Rashida Tlaib de bulunuyor.

Tlaib kalabalığa “Başkan Biden, tüm Amerika bu konuda sizinle birlikte değil ve uyanmanız ve bunu anlamanız gerekiyor” dedi. “Kelimenin tam anlamıyla insanların soykırım yapmasını izliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.