Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Filistin Yönetimi Soykırım Alarmı Veriyor

Filistin Yönetimi Soykırım Alarmı Veriyor
11 Ekim 2023 18:04
1.089

İsrail güçleri Hamas’ı yok etmek amacıyla Gazze’yi bombalıyor…

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı, militan grubun geçen hafta İsrail’in güneyine ölümcül bir baskın düzenlemesinin ardından İsrail’in Hamas’a karşı misillemesi sırasında “soykırım tezahürleri” riski konusunda uyarıda bulundu.

Filistin Yönetimi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki ve diplomatik ekibinin “işgalin suçlarını ve Gazze Şeridi’nde halkımıza karşı işlenen soykırım tezahürlerini” ifşa ederek Filistinlilere uluslararası destek toplama çabalarını açıkladı.

Hamas’ın saldırısının ardından bakanlık, İsrail’in “Gazze Şeridi’ni işgal etmek… ve Filistin davasını tasfiye etmek” için “uluslararası tarafların desteğini istismar etmesini” önlemek istediğini söyledi.

Hamas Cumartesi günü Gazze sınırındaki İsrail savunmasını hile ve beklenmedik taktiklerin bir bileşimiyle alt etti. Yüzlerce Hamas savaşçısı sınır duvarını aşarak İsrail’in güneyindeki düzinelerce askeri üs ve sivil yerleşime saldırdı, İsraillileri öldürdü, yaraladı ve çok sayıda kişiyi rehin aldı.

İsrail hükümeti son elli yılın en büyük ulusal güvenlik ihlaline Hamas’a savaş ilan ederek tepki verdi ve “hayvan teröristleri” yok etmeyi hedef olarak belirledi. Filistin Yönetimi, Hamas’a rakip bir grup olan El Fetih tarafından kontrol ediliyor.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze’nin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları kesildi ve bu hafta yoğun bombardımana maruz kaldı. Bölgeden gelen görüntülerde İsrail hava saldırıları sonucu dümdüz olmuş binalar görülüyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri yakında Gazze’ye bir kara operasyonu başlatabilir. Axios’un haberine göre Başbakan Benjamin Netanyahu Pazartesi günü ABD Başkanı Joe Biden’a bu yöndeki niyetini bildirdi.

İsrailli yetkililer Çarşamba günü itibariyle vatandaşları arasında 1.200 kişinin öldüğünü bildirdi. Aynı gün Gazze’deki ölü sayısının yerel sağlık hizmetleri tarafından en az 950 olduğu bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.