Dolar 32,2604
Euro 34,7018
Altın 2.400,68
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Fransa İçin Zor Günler Kapıda

Fransa İçin Zor Günler Kapıda
8 Ocak 2024 22:33
1.059

Bruno Le Maire, mali sistemin yeniden yapılandırılması için sert harcama kesintilerinin gerekli olduğu uyarısında bulundu…

Maliye Bakanı Bruno Le Maire Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Fransa’nın mali sisteminin yeniden yapılandırılmasının zorlu harcama kesintileri gerektireceğini söyledi ve ülkeyi zor günlerin beklediği uyarısında bulundu.

Paris’te konuşan Le Maire, ülkenin multi-trilyon avroluk borcunu ve bütçe açığını azaltarak ülkenin mali durumunu düzeltmeye kararlı olduğunu söyledi. Fransız hükümeti Covid-19 salgını ve AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların tetiklediği enerji krizi sırasında hane halklarını ve işletmeleri desteklemek için büyük harcamalar yaptı.

“2025 yılına kadar en az 12 milyar Avro tasarruf bulmamız gerektiğini hatırlatırım. O halde eğri oturup doğru konuşalım: kamu maliyesi açısından en zor kısım önümüzde duruyor,” dedi Le Maire.

Maliye Bakanı, hükümetin aldığı ve henüz alması gereken “zor kararlardan” yakındı. Önümüzdeki haftalarda, özellikle kamu harcamalarında yapılacak revizyonlarla ilgili yeni önerilerde bulunulacağını da sözlerine ekledi.

Ülkenin 2024 yılı bütçesine, büyük ölçüde enerji sübvansiyonlarının aşamalı olarak kaldırılmasından kaynaklanan harcama kesintileri damgasını vurdu. Muhalefet, sosyal yardım ödemeleri ve emekli maaşlarında artış öngörmesine rağmen belgeyi kemer sıkmakla eleştirdi.

Haziran ayında Le Maire kemer sıkmanın “bir seçenek olmadığını” ve bunun “ekonomik ve siyasi bir hata” olacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.