Dolar 32,1950
Euro 35,0861
Altın 2.457,64
BİST 10.298,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Gazze’yi Şimdi Yakın

Gazze’yi Şimdi Yakın
18 Kasım 2023 22:36
128

Nissim Vaturi ülkesinin Filistinlilere karşı “fazla insancıl” olduğunu savundu…

İsrail’de üst düzey bir milletvekili orduyu Gazze’yi “yakmaya” ve Hamas’ın elindeki tüm rehineler serbest bırakılmadığı sürece Filistin bölgesine yakıt sokmamaya çağırdı.

Knesset Başkan Yardımcısı Nissim Vaturi’nin Cuma günü yaptığı açıklamalar, İsrailli siyasetçilerin Hamas’la yaşanan ölümcül çatışmalarla ilgili kışkırtıcı açıklamalarının sonuncusu oldu.

“Gazze’de internet olup olmadığıyla ilgili tüm bu meşguliyet, hiçbir şey öğrenmediğimizi gösteriyor. Başbakan Benjamin Netanyahu’nun Likud partisinin bir üyesi olan Vaturi, X (eski adıyla Twitter) üzerinden şunları yazdı

“Gazze’yi şimdi yakın, daha azı değil! Rehineler geri dönene kadar yakıt ve su girişine izin vermeyin!”

Bu ayın başlarında Netanyahu, Filistin bölgesine karşı nükleer silah kullanılmasını önermesinin ardından Miras Bakanı Amihai Eliyahu’yu kabine toplantılarından uzaklaştırdı.

Hamas, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği ve çoğu sivil 1.200 kişinin ölümüne yol açan saldırıda 200’den fazla kişiyi rehin almıştı. İsrail buna bir bombardıman kampanyası başlatarak ve Gazze’yi karadan işgal ederek karşılık verdi.

İsrail ayrıca Filistin yerleşim bölgesini neredeyse tamamen abluka altına almış durumda ki BM ve insan hakları grupları bunun Gazze’deki felaket boyutundaki insani durumu daha da kötüleştirdiğini söylüyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail’in yerleşkeye düzenlediği baskın sırasında bölgenin en büyük sağlık tesisi olan El Şifa hastanesindeki 24 hastanın öldüğünü söyledi. IDF Hamas’ı El Şifa ve diğer hastaneleri askeri amaçlarla kullanmakla suçluyor.

Yerel yetkililere göre 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 11,000’den fazla insan öldü. Uzun tartışmaların ardından BM Güvenlik Konseyi Çarşamba günü çatışmalara insani yardım amaçlı ara verilmesi ve “Hamas’ın elindeki tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması” çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.