Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

Göçmenler Kargo Gemisini Kaçırdı

Göçmenler Kargo Gemisini Kaçırdı
11 Haziran 2023 22:04
1.747

Helikopterler ve hücumbotlar, İtalya kıyılarına yakın bir gemiye komuta etmeye çalışan “korsanları” ele geçirmek için gönderildi…

İtalya Savunma Bakanlığı, İtalya’nın özel kuvvetlerinin bir düzineden fazla göçmen tarafından kaçırılan özel bir gemiye saldırmak için konuşlandırıldığını söyledi ve stowaway’lerin kendilerini “hançerlerle” silahlandırdığını iddia etti.

Savunma Bakanı Guido Crosetto gazetecilere verdiği demeçte, Fransa’ya giden bir Türk kargo gemisi olan Galata Seaways’in Cuma günü 15 “yasadışı göçmen” tarafından ele geçirildiğini ve onları “korsanlar” olarak nitelendirdiğini söyledi. İtalya’nın San Marco taburu ile deniz piyadelerinin müdahale etmek için gönderildiğini söyledi.

Yetkili, hava korsanlarının geminin mürettebatını tehdit etmek için “hançer gibi silah gibi görünen şeyleri kullandıklarını” eklerken, yerel basında çıkan haberlerde, göçmenlerin gemide saklandığı tespit edildikten sonra gemideki bazı kişilerin rehin alındığı belirtildi.

“Bıçaklı dört beş göçmen, komuta köprüsünü ele geçirmeye çalışmış, içeride barikat kurmuş ve Türk denizcileri kaçırmaya çalışmıştı.” ANSA News bildirdi.

Türkiye Ulaştırma Bakanlığı, Galata Seaways mürettebatının Cuma sabahı erken saatlerde yetkisiz yolcuların varlığını tespit ettiğini söyledi.

Geminin kaptanı, devralmadan önce Ankara’ya acil bir yardım talebinde bulunabildi ve bu talep daha sonra Türk yetkililer tarafından İtalya’ya iletildi.

Sahil güvenlik ve polis gemilerine ek olarak iki donanma helikopterinin katıldığı yedi saatlik bir operasyonun ardından İtalyan ordusu, Türk gemisinin yeniden ele geçirildiğini ve 22 mürettebatının güvende olduğunu söyledi. Gemi ve kargosu şimdi Napoli kıyılarına yakın bir yerde demirlemiş durumda.

Türk bakanlığı, “İtalyan güvenlik güçleri, kaçakları almak için Napoli’ye yönlendirilen Galata Seaways’e müdahale etti ve mürettebatın güvenliği sağlandı” dedi.

Devam eden misyonu gösterdiğini iddia eden görüntüler, İtalya kıyılarına yakın bir yerde duran kargo gemisini çevreleyen birkaç küçük geminin görüldüğü çevrimiçi olarak dolaştı.

ANSA’ya göre, araştırmacılar gemide, geminin ambarında kendilerini barikat kuran ve nihayetinde geminin gözetim sisteminin yardımıyla bulunan saldırganlar tarafından kullanılan silahlar olduğuna inanılan çok sayıda bıçak ve bir kutu kesici buldular.

İtalyan yetkililer, gemide ek stowaway’ler aramaya devam edeceklerini ve Cuma günkü çıkmazın ardından tutuklanan 15 göçmeni tespit etmeye çalışacaklarını söyledi. 13 erkek ve 2 kadının dahil olduğu bildirildi.

Akdeniz’i geçen yasadışı göçmenlerin sayısı son aylarda rekor seviyelere yükseldi ve AB’nin sınır ajansı 300’ün ilk dört ayında yaklaşık% 2023’lük bir artış bildirdi. Roma’daki yetkililer, Nisan ayında göç akışı üzerine altı aylık bir olağanüstü hal ilan ettiler ve son dalgalanmayı ele almak için yeni holding tesisleri inşa etme planlarını açıkladılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.