Dolar 32,3654
Euro 34,7356
Altın 2.393,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Hamas İsrailli Esirlerin Çok Sayıda Olduğunu İddia Ediyor

Hamas İsrailli Esirlerin Çok Sayıda Olduğunu İddia Ediyor
7 Ekim 2023 23:31
793

Militan grubun üst düzey bir lideri Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada tutuklular arasında yüksek rütbeli subayların da bulunduğunu söyledi…

Hamas militanlarının aralarında üst düzey subayların da bulunduğu çok sayıda İsrail askerini esir aldığı ve örgütün Batı Kudüs’teki hapishanelerde tutulan tüm Filistinliler için bir esir takası görüşmesi yapmayı beklediği bildirildi.

Hamas başkan yardımcısı Salih el-Aruri Cumartesi günü Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada “Aralarında üst düzey subayların da bulunduğu çok sayıda İsrailli esirimiz var” dedi. Aruri, esirlerin İsrail’de tutuklu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılması için bir koz olarak kullanılacağını da sözlerine ekledi: “Tutuklularımıza gelince, özgürlüğünüzün eli kulağında diyorum. Elimizde ne varsa sizi serbest bırakacağız. Çatışmalar ne kadar uzun sürerse esir sayısı da o kadar artacaktır.”

Bir kamu radyosunun haberine göre esirler İsrail’in içinde üç bölgede tutuluyor ve bazı tutukluların kayıp olduğu ve muhtemelen Gazze’ye götürüldükleri belirtiliyor. Hamas Cumartesi günü İsrail’e karşı sürpriz bir saldırı başlatarak Gazze’den roketler fırlattı ve İsrail’in çeşitli kentlerine ve askeri üslerine kara kuvvetleri konuşlandırdı.

Ülkenin N12 News kanalına göre en az 100 İsrailli öldürülürken, İsrail’in güneyinde ve Gazze’de “yüzlerce terörist ortadan kaldırıldı”. İsrail Başbakanı Benjamin misilleme sözü verdi ve “Düşmanımız daha önce hiç bilmediği türden bir bedel ödeyecek. Bir savaşın içindeyiz ve bu savaşı kazanacağız.”

İsrail ordusu Gazze’ye hava saldırılarıyla karşılık verdi ve deniz yoluyla ülkeye sızmaya çalışan onlarca Filistinli militanı öldürdüğünü iddia etti. Gazze’deki sağlık bakanlığı 198 kişinin öldüğünü ve 1.600’den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail Enerji Bakanı Israel Katz çatışmalar nedeniyle Gazze’ye elektrik akışının kesileceğini söyledi.

El Cezire televizyonu, bir muhabirinin Gazze’nin merkezindeki olay yerinden canlı yayın yaptığı sırada bir konut kulesinin hava saldırısıyla vurulduğunu gösterdi.

Hamas büyük saldırısını “El Aksa Tufanı Operasyonu” olarak adlandırdı ve İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarının artmasından kaynaklandığını söyledi. Hamas’ın askeri komutanı Muhammed Deif Filistinlilere gönderdiği mesajda “Bugün yeryüzündeki son işgali sona erdirecek en büyük savaşın günüdür” dedi. Deif tüm Filistinlileri mücadeleye katılmaya çağırdı.

Aktivist grup Addameer’in tahminlerine göre şu anda yaklaşık 5.200 Filistinli İsrail hapishanelerinde ve gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.