Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

HDP TBMM Grup Toplantısı

HDP TBMM Grup Toplantısı
31 Ocak 2023 20:03
208

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesinin (AYM), “HDP’yi kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması” başvurusunu reddettiğini anımsattı.

HDP’nin duruşunu ve gündemini değiştirmeye, bir belirsizlik ortamı yaratarak umutsuzluğu pompalamaya çalışanların kesinlikle başaramayacaklarını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “AYM’nin bu kararı sarayın baskısı altında aldığını çok iyi biliyoruz. AKP-MHP kumpas ittifakı, AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisinde.” ifadelerini kullandı.

“HDP’ye Hazine yardımının kesilmesi için gizli tanık bulunduğunu” ileri süren Buldan, şunları kaydetti:

“Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan, tamamen komploya dayanan yüz sayfalık bir ifade kurguladılar. Bunu da ışık hızıyla AYM’ye servis yaptılar. Hukukun temel ilkelerine göre hareket etmesi gereken AYM de gizli tanığın servis yapılan gerçek dışı ifadelerine dayanarak HDP’nin Hazine yardımına bloke kararı koydu. Savcıları, hakimleri, kolluk güçlerini, valileri, imamları, bürokratları seçim kampanyasında Truva atı gibi kullanan AKP-MHP, bunlarla yetinmemiş olacak ki gizli tanıkları da seçim kampanyasına katıyor. HDP’ye yönelik kumpaslarından beslenmek isteyenlere diyorum ki size buradan bir ekmek asla çıkmayacaktır. HDP daha da güçlenerek yoluna devam edecektir.”

AKP-MHP ittifakının seçim kampanyasının birinci ayağının “siyasi kumpaslar”, diğer ayağının ise “savaş politikaları” olduğunu iddia eden Buldan, “Mart başlarında seçim kararı kesinleştikten sonra Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon başlatma hazırlığı yaptıkları artık bir sır değildir. Çünkü seçim meydanlarında halka verebilecekleri bir vaatleri yok.” değerlendirmesini yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifi ocak ayı itibarıyla yasalaşsaydı EYT’lilerin hesabına 12 milyar 650 milyon liranın yatmış olacağını aktaran Buldan, “Şimdi ‘Martta maaşlar yatacak.’ diye bir laf ediyorlar. EYT’lilerin şubat maaşına da çöktüklerinin farkındayız çünkü bu parayı yandaşlarına aktarmak için, seçim kampanyalarını yürütmek için ve trol ordularını beslenmek için kullandıklarını herkes biliyor. EYT yasalaştığında maaş hesaplaması ve ödemesi 1 Ocak itibarıyla yapılmalı ve EYT’lilerin hesabına yatırılmalı.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına da değinen Buldan, “Erdoğan, Anayasa’ya göre üçüncü kez aday olamazsın, bu çok açık ve nettir, adaylığını meşru değildir.” dedi.

HDP’nin Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümünde anahtar olduğunu ileri süren Buldan, HDP’nin seçimde sonucu belirleyen bir parti olacağını savundu.

Partisinin Hazine yardımı hesabına bloke konulmasına karşı bağış kampanyası başlattıklarını anımsatan Buldan, şöyle konuştu:

“Dayanışma büyütür ve karanlığı dağıtır. Kampanyamıza dünyanın farklı yerlerinden binlerce cevap geldi, gelmeye de devam etmektedir. Tiyatrolar HDP için oynanmakta, konserler HDP için düzenlenmekte, her masada bir yer HDP için açılmaktadır. Bu çok değerli ve anlamlı bir dayanışmadır. Kumpaslarla HDP’yi durdurabileceklerini sananlar bizleri tanımıyorlar, tanıyacaklar. Okul harçlığını partisine bağışlayanların iradesiyle baş edemeyeceksiniz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.