Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C

Her Seçim Aynı Senaryodan Sıkılanlar Nerede?

Sadece adımı biliyorsun, hikâyemi değil…
16 Şubat 2024 22:18
13.072

Kaç seçim gördünüz bilmiyorum ama yaşananlar hep aynı. Kötü bir filmin tekrarını izlemekten neden bıkmıyoruz anlamak zor…
Son model araçları ile, birkaç asgari ücret değerinde kıyafetlerini süsleyen daha değerli aksesuarları, ekibi ve basın ordusuyla halkın arasına karışıyor seçilmiş kişi. Bin 825 günde birkaç defa. Sonra bütün dertleri bitirecek şarkılar ve vaatlerle gezen tanıtım araçları. Umarsızca eğlenilen kuru pasta, meyve suyu ve hatta çay ikram edilen tanıtım toplantıları.
İnsanların neden siyaset sahnesinde olmak istediği sorusu, yaşadığınız ülkeye göre değişkenlik gösterse de ortak paydalara sahiptir. Öncelikle, vatana ve millete hizmet aşkı gelir. Ardından itibar ve en sonunda kişisel tatmin gelir kanaatimce. Ancak, bu motivasyonlar bazen siyasi hırslara dönüşebilir.
Örnek verecek olursak Aynı parti, aynı seçmen, aynı aday…
Samsun İYİ Parti Milletvekili adayı İmren Nilay Tüfekçi.
Sonuç kazanamadı…
Peki Sırada ne var?
İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi.
Sizce sonuç değişir mi?
Sonuç değişir mi bilmiyorum fakat defalarca seçim kaybedenlerin tekrar aday olmaları ve bu kısır döngünün devam etmesi, siyasi hırsların bir sonucu olarak karşımıza çıkabilir. Koltuk sevdası olarak nitelendirilen bu durum, politikacıların sadece topluma hizmet etme amacından uzaklaşarak, kendi çıkarları için mücadele etmelerine neden olabilir. Bu durumda adaylar, sadece popülerliklerini artırmaya odaklanarak, gerçek sorunlara çözüm üretmek yerine popülist söylemlere yönelebilirler.
Siyasetin, toplumları yöneten önemli bir alan olduğu gerçeği göz önüne alındığında, siyasetteki hırsın demokratik süreçlere olumsuz etkiler yapabileceği aşikardır.

Bu köşe yazısında yer alan ifadeler, görüşler ve fikirler yalnızca yazara aittir ve lifehaber’in görüşlerini temsil etmeyebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.