Dolar 32,1983
Euro 34,7489
Altın 2.418,57
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Az Bulutlu
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 19°C

Hizbullah İsrail Üslerini Onlarca Füzeyle Hedef Aldı

Hizbullah İsrail Üslerini Onlarca Füzeyle Hedef Aldı
28 Nisan 2024 17:38
1.428

Militan grup, IDF’nin güney Lübnan’a düzenlediği saldırılara misilleme yaptığını iddia ediyor…

Hizbullah militanlarının, İsrail’in günün erken saatlerinde Güney Lübnan’a düzenlediği bir dizi hava saldırısının ardından Cumartesi günü, aralarında kritik bir hava gözetleme üssünün de bulunduğu çok sayıda İsrail askeri tesisini roket ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığı bildirildi.

İnternette dolaşan videolara göre onlarca füze Cumartesi gecesi geç saatlerde İsrail’in Golan Tepeleri dışındaki en yüksek zirvesi olan Meron Dağı’nı vurdu. Times of Israel ve Jerusalem Post’a göre İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tüm roketlerin “ya önlendiğini ya da açık alanlara düştüğünü” ve herhangi bir hasar ya da can kaybı rapor edilmediğini iddia etti.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Lübnanlı militan grup Pazar günü erken saatlerde yaptığı açıklamada “İsrail’in güneydeki sadık köylere ve sivillerin evlerine yönelik saldırılarına karşılık olarak” “Meron yerleşimini ve çevresindeki yerleşimleri düzinelerce Katyuşa roketiyle” hedef aldığını söyledi.

Grup ayrıca Cumartesi günü erken saatlerde “Al Manara askeri komutanlığının karargahına ve Golani Tugayı’nın 51. Taburu’ndan bir kuvvet topluluğuna patlayıcı dronlar ve güdümlü füzeler kullanarak karmaşık bir saldırı başlattığını” söyledi. IDF, gelen mermilere müdahale ettiğini ve Lübnan sınır bölgesindeki “ateş kaynaklarını vurduğunu” söyledi.

Cumartesi günü İsrail Hava Kuvvetleri Lübnan’ın güneyindeki Al-Quzah, Markaba ve Sarbin köylerine bir dizi hava saldırısı düzenleyerek Hizbullah’ın “terörist ve askeri altyapısını” hedef aldığı bildirildi. IDF Cuma günü de Kfarkela ve Kfarchouba’daki bazı yapıları vurmuştu.

İsrail saldırılarında en az üç kişinin öldüğü bildirilirken, ölenler arasında Hizbullah’ın Cumartesi günü ayrı ayrı yaptığı açıklamalarda yasını tuttuğu iki Hizbullah savaşçısı da bulunuyor. Lübnan medyası saldırılarda aralarında Suriye vatandaşlarının da bulunduğu 11 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hizbullah, İsrail ile Hamas arasındaki askeri çatışmanın geçtiğimiz Ekim ayında patlak vermesinden bu yana güney komşusunu defalarca bombaladı.

İsrail’in Meron Dağı’ndaki kritik hava gözetleme üssü de birçok kez saldırıya uğradı. Örgüt bu üssü “gaspçı varlığın [İsrail’in] kuzeyindeki tek yönetim, izleme ve hava kontrol merkezi” olarak tanımladı ve bu üs olmadan İsrail’in “uygulanabilir bir alternatifi olmadığını” söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.