Dolar 32,4096
Euro 34,8029
Altın 2.435,92
BİST 9.949,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 19°C

İngiliz Uçak Gemisi Limandan Ayrılamıyor

İngiliz Uçak Gemisi Limandan Ayrılamıyor
12 Şubat 2024 21:25
1.661

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, HMS Prince of Wales’in NATO tatbikatları için yola çıkışının ertelendiğini açıkladı…

İngiltere Savunma Bakanlığı, HMS Prince of Wales’in Soğuk Savaş’tan bu yana düzenlenen en büyük NATO tatbikatına katılamadığını açıkladı. Bu, bir hafta içinde Kraliyet Donanmasına ait bir uçak gemisinin karıştığı ikinci hata oldu.

Kardeş gemi HMS Queen Elizabeth’in Mart ayında Norveç açıklarında 40 kadar NATO savaş gemisini bir araya getirecek ve ABD liderliğindeki askeri bloğun daha geniş kapsamlı Steadfast Defender 2024 tatbikatının deniz bileşeni olarak hizmet verecek Nordic Response 2024 tatbikatına öncülük etmesi planlanıyordu. Ancak uçak gemisinin savaş oyunlarına katılımı, sancak pervane şaftı kaplininde bir sorun tespit edilmesinin ardından 4 Şubat’ta son anda iptal edildi.

HMS Prince of Wales, HMS Queen Elizabeth’in yerine görev yapacaktı ancak o da planlanan süre içerisinde limandan ayrılamadı.

Pazar günü Portsmouth Limanı’nda toplanan izleyiciler 3 milyar sterlinlik (yaklaşık 3,8 milyar dolar) savaş gemisinin yola çıkışını izlediler. Geminin kalkışının ertelendiği açıklandığında liman ağzı prosedür gereği trafiğe kapatılmıştı.

İngiltere Savunma Bakanlığı kararın nedenini açıklamadı ve sözcüsü sadece “uçak gemisi HMS Prince of Wales’in uygun gelgit ve hava koşullarına bağlı olarak yakında Portsmouth’tan yola çıkacağını” söyledi.

Times gazetesi Cumartesi gecesi uçak gemisinde küçük bir yakıt sızıntısı meydana geldiğini bildirmiş, ancak bu olayın geminin kalkışındaki gecikmeyle bağlantılı olup olmadığı konusunda bilgi vermemiştir.

HMS Prince of Wales, 2019 yılında hizmete girdiğinden bu yana çeşitli teknik sorunlarla boğuşuyor. NATO’nun en yeni F-35B çok amaçlı savaş uçaklarını denize indirme kapasitesine sahip olan ve 1.400 denizciden oluşan mürettebatı bulunan gemi 2020 yılında iki kez büyük su baskınına uğradı.

İkinci su baskını makine dairesini binlerce galon deniz suyu ile doldurdu ve 4 milyon dolara mal olan 193 günlük onarım gerektirdi.

2022 yılında, HMS Prince of Wales ABD’ye gitmek üzere Portsmouth’tan ayrıldıktan bir gün sonra pervane şaftı bozuldu. Donanma yetkililerinin bu olaydan mürettebatın şaftı yeterince yağlamayı unutmasını sorumlu tuttuğu bildirildi.

Times gazetesi 2022 yılının sonlarında HMS Prince of Wales’in hizmete girdiğinden bu yana tamir için havuzda geçirdiği zamanın görevde geçirdiği zamandan daha fazla olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.