Dolar 32,4912
Euro 34,9174
Altın 2.437,15
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

İngiltere Başbakanı Etik Soruşturma Altında

İngiltere Başbakanı Etik Soruşturma Altında
17 Nisan 2023 20:33
237

Rishi Sunak’ın karısının bir çocuk bakım şirketindeki hisselerinden bahsetmediği iddia edildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, çocuk bakımı için 5 milyar dolarlık fon desteğini tartışırken karısının bir çocuk bakım şirketine olan ilgisinden bahsetmediği için parlamento standartları gözlemcisi tarafından soruşturuluyor.

Pazartesi günü Sunak’ın adı, soruşturmanın geçen Perşembe günü başlatıldığını söyleyen Komiser Daniel Greenberg tarafından soruşturulan siyasiler listesine eklendi.

Dava, geçen ay Sunak’ın çocuk bakımı için 4 milyar sterlinlik (5 milyar dolar) bir fon artırımı duyurduğu bir olayla ilgili. Program, mesleğe özel bir ajans aracılığıyla girenlerin iki katı ödeme yapmasıyla, insanların çocuk bakıcısı olmak için ikramiye ödediğini görecekti.

Milletvekilleri tarafından politikanın neden özel firmaları desteklediği sorulduğunda Sunak, eşi Akshata Murty’nin özel bir çocuk bakım ajansı olan Koru Kids’de 20.000 hisseye sahip olduğundan bahsetmedi. Koru Kids, hükümetin internet sitesinde yeni programdan faydalananlar olarak listelenen bu türden altı kurumdan biridir.

Sunak’ın ofisi, yanlış bir şey yapmadığını ve Koru Çocuklar’la ilgilendiğini geçen ay sorgulanmadan önce Kabine’ye yazılı olarak bildirdiğini ısrarla belirtiyor. Bununla birlikte, Greenberg tarafından atıfta bulunulan davranış kuralları, milletvekillerinin sözlü olanlar da dahil olmak üzere “Meclis veya komitelerinin herhangi bir takibatında ilgili çıkarlarını beyan etmede her zaman açık ve dürüst olmaları gerektiğini” belirtiyor.

Murty, milyarder Hintli teknoloji kralı Narayana Murthy’nin kızıdır. Sunday Times’a göre, o ve Sunak’ın toplam serveti 830 milyon dolar, bu da onları Downing Caddesi’nde yaşayan en zengin çift yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.